manifest

Odpowiedz Nowy wątek
bzz
2003-07-07 01:33
bzz

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0

mam taki problem
napisalem se programik w delphi 6 project1.exe
dodalem project1.exe.manifest
i gdy go odpalam to pokazuje sie blad

" Unable to create process : nie mozna uruchomic aplikacji, poniewaz jej konfiguracja jest nieprawidlowa.problem ten moze rozwiazac ponowna istalacja aplikacji"

co jest nie tak ?

a project1.exe.manifest wyglada tak

Project1.exe

Pozostało 580 znaków

2003-07-07 09:58

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Spróbuj wrzucić manifest do zasobów. Jak? Masz w artykułach :).

Pozostało 580 znaków

2003-07-07 13:37

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 16 lat temu

0

Hmmmm.
Też kiedyś miałem taki problem. Pokazywało dokładnie taki sam komunikat, więc pomyślałem o różnych wersjach tego manifestu. Poszperałem w internecie i znalazłem. Niewiele się różni, ale u mnie działa na każdą aplikację, sprubój u siebie. Oto zawartość pliku (pamiętaj, że jak Twój prog ma nazwę "project1.exe" to nazwa pliku manifest musi być "project1.exe.manifest", a zawartości tego pliku NIE ZMIENIAJ):

Windows Font Viewer


My first words:
"HELLO WORLD"!

Pozostało 580 znaków

bzz
2003-07-08 01:58
bzz

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0

ok
dodalem go
program dziala

ale nie wszystko jest zmienione
tzn wszystkie buttony i panele sa po staremu

Pozostało 580 znaków

2003-07-08 11:52

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

ok
dodalem go
program dziala

ale nie wszystko jest zmienione
tzn wszystkie buttony i panele sa po staremu

Może masz starą bibliotekę kontrolek (czyt. bardzo stare delphi)?

Pozostało 580 znaków

bzz
2003-07-08 14:06
bzz

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0

jak pisalem na poczatku mam delphi 6
a dokladnie version 6.0 (build 6.163) :)

sprawdzalem z roznymi wersjami manifestu i zawsze jest taksamo :(

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0