TListView i XP Manifest

Odpowiedz Nowy wątek
2004-04-06 14:27

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

mam problem chialem zeby moj program wygladal ladnie pod win xp wiec dodalem do niego manifest ale gdy na formie znajduje sie komponent TListView to po najechaniu na niego kursorem myszy wyskakuje mi: "Access violation at address 77E778DA in module 'kernel32.dll'. ...." mial ktos kiedys taki problem albo moze zna rozwiazanie?

Pozostało 580 znaków

2004-04-06 14:32

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

Zainstaluj patcha na Delphi..


Pozostało 580 znaków

2004-04-06 15:22

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

Zainstaluj patcha na Delphi..

a moze jakies szczegoly? ktorego?

Pozostało 580 znaków

2004-04-06 15:37

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

Najlepiej najnowszego dostępnego :-)


Pozostało 580 znaków

2004-04-07 13:41

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

no i dupa nie pomoglo sciagnolem wszytkie updaty i nic nadal to samo moze jakis inny pomysl?

Pozostało 580 znaków

2004-04-07 15:11

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

A jaki Delphi ?


Pozostało 580 znaków

2004-04-07 15:23

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

Delphi 6 Enterprise
moze mam cos w windzie skopane ehh no niewiem

Pozostało 580 znaków

2004-04-07 15:40

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

Na D6E wystarczy zwykły Update Pack 2 (Bulid 6.240)


Pozostało 580 znaków

2004-04-09 18:13

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

Na D6E wystarczy zwykły Update Pack 2 (Bulid 6.240)

no i dupa sciagnolem, zainastalowalem i nadal to samo teraz nawet fajniej bo nie 2 bledy pokazuje tylko 3 :-[ moze powie mi ktos czy u niego tez sie to tak gryzie? albo ma ktos jakis pomysl zeby to dzialalo ?

Pozostało 580 znaków

2004-04-09 20:37

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

No ja miałem Acces Violation przy próbie pokazana TlistView z XP Manifestem.. ale Update załatwił sprawę...

PS: sprobuj zainstalować komponent Theme Manager (znajdziesz go na google), który po prostu kontroluje XP Manifest...


Pozostało 580 znaków

2004-04-10 11:31

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Ten błąd to błąd w VCLu od tego komponentu, występuje przy próbie zmiany rozmiaru kolumny z tego co pamiętam, więc update powinien pomóc, a jak nie to hmm [cygaro]


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0