problem ze zmianą liczb

0

cześć
jestem bardzo i to bardzo początkującym [wstyd] i mam pytanko:[jupi] w jaki sposób można zrobić aby program w delphi tworzył mi nowy pis w formie richedit np:
;;;1;;;1;;;1;;;1
;;;2;;;2;;;2;;;2
;;;3;;;3;;;3;;;3
tylko zmieniał mi cyfry a zanki ";" niezmieniał ? oczywiście aby tworzył nowy wpis a nie zmieniał :|

pozdrawiam

nara

0

Nie zrozumiałem prawie nic z tego, co napisałeś. Opisz swój problem bardziej przejrzyście.

0

StringReplace, poza tym na forum widziałem nie dawno identyczne pytanie z identycznym schematem (te ;;;;1;;;;;1;;;;1)

0

ja cos dorzuce:

var
i: integer;
begin

for i:=1 to jakas_liczba do
begin
richedit.lines.add(';;;'+inttostr(i)+';;;'+inttostr(i)+';;;');
end;

end;

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1