canvas i przesowanie

Odpowiedz Nowy wątek
2003-04-23 16:39

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 16 lat temu

0

mam narysowany kwadracik na canvasie i gdy go przesowam nio tio miga :-) :p jak zrobic zeby nie migotal - jezeli ktos napisze zeby rysowac na tymczasowej bitmapie i potem przerysowac plosem o przyklad [cya]

Pozostało 580 znaków

2003-04-23 17:04

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

ile mozna.... w oncreate daj doublebuffered:=true;

<font color="red">FAQ !!</span>

Pozostało 580 znaków

2003-04-23 17:12

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 16 lat temu

0

a mozesz mi pofiedziec w ktorym to jest miejscu ?? i kwadrat jest rysowany canvasem no i doublebuffered nie dziala jak jest canvas.rectangle(x1,y1,x2,y2);

Pozostało 580 znaków

2003-04-23 18:29

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

Lokalizacja: Polska, Wrocław

0

drajwerowi chodziło żeby wsadzić to w zdażenie oncrete a jest to w inspektorze obiektów w zakładce Events. ale takie coś już było pamiętam
http://4programmers.net/view.php?id=160
korzystajcie z faq , gotowców i artów, których jest tak dużo na tej stronie że jest duza szansa że znajdzie się odpowiedź właśnie tam. zwłaszcza na takie proste rzeczy. jeszcze zobacz sobie podwójnym buforowaniu też się pewnie przyda tobie w tym co robisz. najfajniejsze że na przykładach pokazany jest właśnie kwadrat, który się przesuwa i w jednym i drugim :) powodzenia!!


Pozostało 580 znaków

2003-04-23 18:34

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 16 lat temu

0

gaborek wielkie thcX 4u :-) o tio mi chodzilo --- a co do ktorego miejsca to chodzilo mi o to w ktorym miejscu we faq to jest ;-)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0