[Delhi] Pytanie dotyczy ListView, Button i zapisywanie danyc

0

Jak zrobi żeby do przycisku Button przypisać zapisywanie danych w ListView jeśli mamy na dwie kolumny, ale bez wyświetlania okna SaveDialog tylko bezpośrednio do pliku „Dane listy.txt” i jak je wczytać z powrotem do kolumn ListView. :d

0

Memo1.lines:=listbox1.items;
memo1.lines.savetofile('jakajakaa.dat');
to jest procedura dla tych co lubią sobie zwalnić kompy !!!!!
No i co andrew, przerobiłem :)
Mam nadieję że to ci pójdzie i nie zrobiłem żadnego błędu.

Aha, i spróbuj zapisaać listbox1.items od razu do pliku

Listbox1.items.savetofile('jakisplik.dat');

Jeżeli zrobiłem błąd to się czepiajcie!!!!!!!!!!1

0

Borek, wiesz co ty robisz ?! Marnujesz naszą pamięć! Po cholere ci to memo ? przecież items i linesz są tej samej klasy (TStringList).

wazwaa : wystarczy samo : listview.items.savetofile('plik.roz');

[dop]
ok, jestem ślepy.. nie załuważyłem że napisałeś 2 posty pod sobą..
aa., i korzystaj z user image

0

wazwaa : wystarczy samo : listview.items.savetofile('plik.roz');

andrew a sprobuj wykonac to w delphi - mi to niedziala :] :p

0

o zapisie ListView kiedyś był post bodajże Drajwera i tam komplatny kod

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1