StrToInt w pascalu | grupy dyskusyjne

0

Witam!
O ile pamiętam to nie ma czegoś takiego. Muszę jednak zamienić stringa na liczbę może ktoś ma jakiś pomysł?
A tak w ogóle to może ktoś napisał kalkulator w pascalu i mógłby mi udostępnić kod. Może być też w Delphi. Tylko chodzi mi o taki który działałby w trybie graficznym(pascal) i był obsługiwany przez mysz i klawiaturę.


Zna ktoś może adresy jakiś grup dyskusyjnych o programowaniu? [angel]

0

Val o ile pamietam.... zresztą w Delphi też działa.

0

Zna ktoś może adresy jakiś grup dyskusyjnych o programowaniu? [angel]

pl.lang.delphi.pl o ile mnie pamiec nie myli

0

Kalkulator będzie, ale najwcześniej w sobotę. Jeżeli pojawi się to w Delphi w dziale Gotowce ew. w C (bo muszę), ale wtedy może pojawić się najwcześniej 6 maja.

0

function StrToInt(const S: string): Integer;
var
E: Integer;
begin
Val(S, Result, E);
end;

0

kain_z napisał:

Zna ktoś może adresy jakiś grup dyskusyjnych o programowaniu?

Nie napisałes o jaki język chodzi, więc zaproponuję Tobie to:
pl.comp.lang.*
Polskie grupy dyskusyjne na temat programowania w C, Delphi, Java, Pascal, Perl, itd. :)

Do przeglądania możesz wykorzystać Google:
http://groups.google.pl/groups?hl=pl&lr=&ie=UTF-8&group=pl.comp.lang

Ps. Jest jeszcze pl.comp.programming
(http://groups.google.pl/groups?hl=pl&lr=&ie=UTF-8&group=pl.comp.programming)

0

Witam!

Przypomniało mi się to val, kalkulator już napisałem. Mimo to wszystkim wielkie dzięki i dodatkowo za adresy [browar] [cya]
Pozdrawiam wszystkich.

0

A ja właśnie umieściłem kalkulator w Gotowcach :( :
http://www.4programmers.net/view.php?id=254

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1