rejestrator

0

czy ktos ma taki program
który rejestruje w pliku log datę i czas włączanego i wyłączanego systemu windows (ma byc on cały czas otwarty i ładować się przy restarcie)
a może ktoś wie jak zrobić taki program

0

Ja coś takiego w Turbo pascalu napisałem... był to program rezydentny.

Napisz coś takiego w Delphi, jak się bedzie włączał to zapisz do pliku date, a jak będzie zamykany zapisuj date zamknięcia. Bez użycia modułu Forms najlepiej

0

a ja mam taki program OM-Licznik co podaje ile siedzisz przy kompie teraz, cały dzień ma historie wlaczen i wylaczen windows i nawet pokazuje nieprawidlowe zamkniecie systemu http://omsite.prv.pl

0

Sorry, że Builder. Sam u siebie tym rejestrowałem. Teraz napisałem setki razy krótszy w Assemblerze. Tylko, że on nie siedzi w tle, a odpalałem go z parametrem /off przy zamykaniu Windozy. Ale to nie problem, aby zamykał się dopiero przy zamykaniu systemu. Tylko trzeba by go schować.
[code]WINAPI WinMain(HINSTANCE, HINSTANCE, LPSTR LiniaKomend, int)
{try
{AnsiString FileName = "c:\\on.txt";
char data[30], *CRLF = "\xd\xa\ 0", *on="on: ", *off="off: ";
int plik = (FileExists(FileName))?
FileOpen(FileName, fmOpenWrite):
FileCreate(FileName);
FileSeek(plik, 0, 2);
(!strcmp(LiniaKomend, "/off"))?strcpy(data, off):strcpy(data, on);
strcat(data, DateTimeToStr(Now()).c_str());
strcat(data, CRLF);
FileWrite(plik, data, strlen(data));
FileClose(plik);
}
catch (Exception &exception)
{Application->ShowException(&exception);
}
return 0;
}[/code]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1