ShopGold Language Translator - aplikacja

0

Przedstawiam aplikację ShopGold Language Translator - aplikacja, która pozwala łatwo tłumaczyć sklepy internetowe ShopGold na wiele języków, ułatwiając globalną sprzedaż. Dzięki prostemu interfejsowi i wykorzystaniu potężnego API DeepL, zapewnia wysoką jakość tłumaczeń. Automatyczne tłumaczy sklep na 32 języki. Aplikacja oferuje prostą obsługę
Obejrzyj wideo
Wypełnij ankietę https://forms.gle/S7mPyV5v4ZoBjDteA

2

Nie wiem w jakim celu zrobiłeś tłumaczenie na około, tj. zapisanie do pliku z numerami (niepotrzebnie zjada limit znaków w darmowym DeepL), następnie sortowanie tłumaczenia + ręczna edycja błędów (przecinki zamiast kropek itp.) - DeepL zwraca wyniki w takiej samej kolejności jak wysyłasz. W załączniku masz przykłąd w Lazarus-ie
Project1 ok.zip

0
Paweł Dmitruk napisał(a):

Nie wiem w jakim celu zrobiłeś tłumaczenie na około, tj. zapisanie do pliku z numerami (niepotrzebnie zjada limit znaków w darmowym DeepL), następnie sortowanie tłumaczenia + ręczna edycja błędów (przecinki zamiast kropek itp.) - DeepL zwraca wyniki w takiej samej kolejności jak wysyłasz. W załączniku masz przykłąd w Lazarus-ie
Project1.zip

Dzięki, zauważyłem że Deepl zmienia czasami kolejność przetłumaczonych linijek, dlatego przypisuje do każdej linii liczbę aby na pewno nie zgubić przetłumaczoną linijkę.
Pobrałem przykład lecz tam jest wymagany LDPInternet co to jest?

0

Wcześniej chciałem zrobić tak, że przetłumaczony tekst wstawia się od razu do StringGrid do kolumny Tłumaczenie, ale nie wiem jak to zrobić dlatego wstawiam tekst do Memo i dalej Deepl tłumaczy.

0
Programista Art napisał(a):

Dzięki, zauważyłem że Deepl zmienia czasami kolejność przetłumaczonych linijek, dlatego przypisuje do każdej linii liczbę aby na pewno nie zgubić przetłumaczoną linijkę.

Nie spotkałem się, dodatkowo byłby to głupi pomysł, ponieważ nikt nie korzystałby z tłumacza, który zwraca tekst w innej kolejności niż wysyłasz.

0
Paweł Dmitruk napisał(a):

Nie wiem w jakim celu zrobiłeś tłumaczenie na około, tj. zapisanie do pliku z numerami (niepotrzebnie zjada limit znaków w darmowym DeepL), następnie sortowanie tłumaczenia + ręczna edycja błędów (przecinki zamiast kropek itp.) - DeepL zwraca wyniki w takiej samej kolejności jak wysyłasz. W załączniku masz przykłąd w Lazarus-ie
Project1 ok.zip

Wstawiłem swój klucz od Deepl Api Free i przy kliknięciu tłumacz wyskakuje błąd tłumaczenia [0]

0

W projekcie skorzystałem z tej biblioteki https://github.com/DeveloppeurPascal/DeepL4Delphi

0

Komunikacja z api jest po https więc musisz w katalogu z programem mieć odpowiednią wersję bibliotek open ssl w odpowiedniej bitowości. Jeżeli kompilujesz do 32-bit to wrzuć pliki dll z tego archiwum: https://github.com/IndySockets/OpenSSL-Binaries/blob/master/Archive/openssl-1.0.2p-i386-win32.zip a w przypadku 64-bit potrzebujesz dll-ki z tego archiwum: https://github.com/IndySockets/OpenSSL-Binaries/blob/master/Archive/openssl-1.0.2p-x64_86-win64.zip

Osobiście jako klienta http najczęściej używam komponent z pakietu synapse, bez problemu działa z każdą wersją openssl (1.0, 1.1, 3.x). Wbudowany w fpc klient http działa tylko z wesją 1.0 i 1.1 (wersja 3.x jest obsługiwana tylko w wersji rozwojowej fpc - 3.3.1)

0
Paweł Dmitruk napisał(a):

Komunikacja z api jest po https więc musisz w katalogu z programem mieć odpowiednią wersję bibliotek open ssl w odpowiedniej bitowości. Jeżeli kompilujesz do 32-bit to wrzuć pliki dll z tego archiwum: https://github.com/IndySockets/OpenSSL-Binaries/blob/master/Archive/openssl-1.0.2p-i386-win32.zip a w przypadku 64-bit potrzebujesz dll-ki z tego archiwum: https://github.com/IndySockets/OpenSSL-Binaries/blob/master/Archive/openssl-1.0.2p-x64_86-win64.zip

Osobiście jako klienta http najczęściej używam komponent z pakietu synapse, bez problemu działa z każdą wersją openssl (1.0, 1.1, 3.x). Wbudowany w fpc klient http działa tylko z wesją 1.0 i 1.1 (wersja 3.x jest obsługiwana tylko w wersji rozwojowej fpc - 3.3.1)

Jednak nie działa nawet jak pobiorę bibliotekę openssl

Czy da się przerobić bibliotekę https://github.com/DeveloppeurPascal/DeepL4Delphi żeby w Lazarus działała, gdy podłączałem do Lazarus to jakieś błędy pojawiały się

2

Cześć,
może wklejasz nie poprawny klucz wtedy błąd będzie [403] Forbidden albo po prostu firewall blokuje dostęp dla tej aplikacji. Przed chwilą na czystym Windows 10 pobrałem lazarusa 3.2 z fpc 3.2 w wersji 64 bitowej, dodatkowo załączony projekt i biblioteki open ssl, skompilowałem bez żadnych zmian i działa bez najmniejszego problemu - oczywiście po wstawieniu prawidłowego klucza do api deepl.
Co do komponentu to nie wiem, ale obsługa deepl jest tak prosta, że moim zdaniem nie ma sensu używać zewnętrznych komponentów.

0
Paweł Dmitruk napisał(a):

Cześć,
może wklejasz nie poprawny klucz wtedy błąd będzie [403] Forbidden albo po prostu firewall blokuje dostęp dla tej aplikacji. Przed chwilą na czystym Windows 10 pobrałem lazarusa 3.2 z fpc 3.2 w wersji 64 bitowej, dodatkowo załączony projekt i biblioteki open ssl, skompilowałem bez żadnych zmian i działa bez najmniejszego problemu - oczywiście po wstawieniu prawidłowego klucza do api deepl.
Co do komponentu to nie wiem, ale obsługa deepl jest tak prosta, że moim zdaniem nie ma sensu używać zewnętrznych komponentów.

Pobrałem openssl dla 64-bit i wszystko działa :), dzięki wielkie, czy mogę wykorzystać twój kod w projekcie?

0
Programista Art napisał(a):
Paweł Dmitruk napisał(a):

Cześć,
może wklejasz nie poprawny klucz wtedy błąd będzie [403] Forbidden albo po prostu firewall blokuje dostęp dla tej aplikacji. Przed chwilą na czystym Windows 10 pobrałem lazarusa 3.2 z fpc 3.2 w wersji 64 bitowej, dodatkowo załączony projekt i biblioteki open ssl, skompilowałem bez żadnych zmian i działa bez najmniejszego problemu - oczywiście po wstawieniu prawidłowego klucza do api deepl.
Co do komponentu to nie wiem, ale obsługa deepl jest tak prosta, że moim zdaniem nie ma sensu używać zewnętrznych komponentów.

Pobrałem openssl dla 64-bit i wszystko działa :), dzięki wielkie, czy mogę wykorzystać twój kod w projekcie?
;
Dziękuje bardzo :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1