Skalowanie widoku prostej strony .html dla TWebBrowser.

0

Cześć

Budując aplikację mobilną w RadStudio (Delphi11) wykorzystuję TWebBrowser w celu wyświetlenia informacji zawartych w formie prostej strony html.
Strona przy uruchomieniu aplikacji nie wyświetla się poprawnie.
Przerobiłem już różne możliwości: Bootstrapa, viewport, java ... responsywne opcje nie dają efektu.
Czy sam TWebBrowser ma jakieś opcje dotyczące skalowalności widoku wyświetlanej strony https://4programmers.net/uploads/123187/vK6P7ZRVxX5aiyKFyYuyJYvpazanRIYxSOzlGwB4.png://4programmers.net/uploads/123187/vK6P7ZRVxX5aiyKFyYuyJYvpazanRIYxSOzlGwB4.png)

0

Spróbuj pokombinować z dodaniem klucza do rejestru Windows Browser Emulation jak to nic nie da to raczej z TWebBrowser nic nie wymyślisz.

0
kAzek napisał(a):

Spróbuj pokombinować z dodaniem klucza do rejestru Windows Browser Emulation jak to nic nie da to raczej z TWebBrowser nic nie wymyślisz.

Dziękuję za odpowiedź.
Doprecyzujmy - zmiana rejestru na stacji (na której buduję aplikację) wpłynie na widok okna przeglądarki aplikacji TWebBrowser w telefonie, gdzie mam zainstalowaną aplikację?

0

A no na telefonie oczywiście nie ale dlaczego nie możesz użyć TEdgeBrowser on jest na silniku Chrome i raczej powinien poprawnie wyświetlać (chyba że ze stroną coś nie tak).

EDIT
TEdgeBrowser w FMX nie jest obsługiwany chyba potrzeba jakaś alternatywę może CEF4Delphi działa.

0
kAzek napisał(a):

A no na telefonie oczywiście nie ale dlaczego nie możesz użyć TEdgeBrowser on jest na silniku Chrome i raczej powinien poprawnie wyświetlać (chyba że ze stroną coś nie tak).

EDIT
TEdgeBrowser w FMX nie jest obsługiwany chyba potrzeba jakaś alternatywę może CEF4Delphi działa.

Dobry pomysł - dodałem pakiet CEF4Delphi - problem w tym, że CEF4Delphi nie obsługuje natywnego osadzania przeglądarki Chromium (TChromium) na platformach mobilnych (Android, iOS) :(

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1