Czcionki w programie...

0

W jaki sposób zamieścić czcionkę w moim programie tak by po uruchomieniu mógłbym z tej czcionki skorzystać a po zamknięciu programu tej czcionki nie było. I nie chce instalować jej w folderze Fonts.

Wiem, że mnie zaraz odeślecie do artykuów lub do FAQ, więc wam powiem TO U MNIE NIE DZIAŁA [krzyk] [krzyk] ;-( Próbowałem na 25 różnych sposobów i nic ;-( Co i jak mam to zrobić.... Pliz Help...

0

poczytaj artykuly w dziale delphi... tam pisze jak to wszystko zrobic....

0

No to jak nie działa to co jest w artach to spróbuj tak (nie obejdzie się bez folderu fonts :) ).

Yyy miałem odsyłać do faq ze wszystkim ale zrobię to dla Ciebie :) i pomogę - zapodam koda.

uses ShlObj;

function GetP(Folder: Integer): String;
var FilePath: array[0..MAX_PATH] of char;
begin
SHGetSpecialFolderPath(0, FilePath, Folder , False);
Result:=FilePath;
end;

OnCreate:
CopyFile(ExtractFilePath(Application.ExeName)+'moje_czcionkisuperczionka, getp(CSIDL_FONTS)+'superczcionka', True);

OnClose:
//tu wstaw kasowanie pliku getp(CSIDL_FONTS)+'superczcionka' bo mi się nie chce szukać

No tylko jednego nie szukałem, ale myśle, że znajdziesz :).

I nie mówie, ze to działa na 100% bo nie testowałem, nie jestem taki żeby kasowac czcionkę fajną po skończeniu pracy z programem :)

poczytaj artykuly w dziale delphi... tam pisze jak to wszystko zrobic....

Pisał przecież, że mu to nie działa :)

0

poczytaj artykuly w dziale delphi... tam pisze jak to wszystko zrobic....

W morde jeża! :-[ DriverX mówiłem... a raczej napisałem, że już próbowałem na ponad 20 sposobów... i NIC [krzyk] Ściągnąłem sobie ten art by na hawire, by go se spokojnie poczytać [nauka] i nic mi nie pomógł bo to co tam jest opisane to mi nie działa.
[P.S] Mam XP'ka...

0

posluchaj mam xpeka delphi6 ent i delphi7 ent i mi jakos dziala, moze podaj jaki ci blad wyskakuje ???.. moze nie dodales shellapi do listy uses ??? popatrz dobrze

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1