TRUDNE PYTANIE

0

Yo @LL !!!!!! [browar]

To pytanie albo jest trudne, albo banalnie proste tylko ja nie znam na nie odpowiedzi: Czy w Delphi można zrobić aby nasz program zapisywał formę razem ze zmiennymi do pliku .exe, coś w stylu kompilacji.

To pytanie chyba powinienem zadać kolesiom z Borland'a :d

0

mógłbyś mówić trochę jaśniej ?

0

Oczywiście, napisz własny kompilator albo interpretator poleceń. (jak to ja Ci już tego nie napiszę). :(

0

[cygaro] Mówię jaśniej: mam program składający sie z 2 form, jedna forma, to forma główna w której wszystko robimy, na tej formie jest Button i po jego kliknięciu forma nr. 2, zapisuję się jako .exe.

tutaj dałem oczywiście uproszczony opis, bo mój program składa się z 4 form i z ok. 400 komponentów :d , ale w 3 pierwszych robimy ustawienia 4 którego pÓźniej zapisujemy jako .exe. Mały kompilator :)

Szymek, ciekawy pomysł z tym napisaniem własnego kompilatora, tylko to nie jest proste :-( , wiem że jest książka w wydawnictwie WNT "Kompilatory", ona chyba opisuje budowe kompilatora i jak pisać własny, chociaż dokładnie nie wiem bo nie czytałem :-)

0

5 postów i piszemy kompilator :P :> poprawiles mi chumorek [browar] [hurra] ;p :d :d
hehe :))))))))))
W Delphi da sie to zrobić, ale już tylko za pomocą stwrozenia włąsnego kompilatora itp. :)

0

Szymek, ciekawy pomysł z tym napisaniem własnego kompilatora, tylko to nie jest proste

To na pewno nie jest proste :) Musialbys znac asm i to niebyle jak zeby napisac cos takiego Ale mzoesz dosc latwo napisac jakis jezyk skryptowy :) Ja taki kiedys zaczalem ale mi sie odechcialo :) Wiem ze jeden taki z forum napisal ziomala no i chyba nawet dzialal :) No to juz nie jest takie trudne bo po prostu masz sobie zrodlo np cos takiego;

pytanie('text pytania','tytul',tak;nie)
:tak
zamknij;
:nie
text('nie zamknieto');

No i twoj program by analizowal linie po lini No i by zobaczyl pytanie('text pytania',tak;nie) tak wiecx zrobil by cos takiego
var odp : integer;
odp := Application.MessageBox('Pytanie','tytul',MB_YESNO);
if odp=idtes then
skocz_do_tak;
if odp=idno then
skocz_do_nie;

To jest tylko oczywiscie przyklad ale mniej wiecej ma to sie opierac na cztym takim :)

0

ja ci dam jeden taki :P uhh ty Pedrosie ty ;P

A ziomal działa i BGLCMD działa :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0