timageplus - czy to dziala w xp?

0

Pytanie dosc niskich lotow :) - dorwalem kiedys bardzo popularne w przykladach na zachodnich serwisach od delphi zrodla komponentu, ktory mial mozliwosc zmiany obrazka po najechaniu myszka. THoverImage sie to chyba nazywalo. Pod mym win98SE dzialalo bardzo dobrze, ale okazalo sie ze pod xp kompletnie rypie program. na pewno problem lezal w tym komponencie, dlatego wszelkie dywagacje nad bledem w programie sa nieistotne. Czy komponent timageplus w dziale Komponenty tego serwisu nie ma z tym problemow?

0

Zajrzyj na moją stronkę - tam jest podobny komponent. Ale nie wiem, jak działa na XP.

0

TImage+ jest chyba za prosty, aby coś mogło w nim sprawiać problemy. Jeśli działa ci TImage, to ten też powinien :)

0

Mam Windows Xp i mi komponent TImagePlus działa

0

dzieki, niedlugo sie sam przekonam czy dziala czy nie :).

P.S. thenkles - thoverimage tez jest bardzo prosty, ale widocznie metoda sprawdzania czy kursor jest w obrebie komponentu w nim zastosowana wykorzystuje rzeczy ktore w XP nie istnieja.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0