Wyświetlanie drukarek sieciowych w usłudze

0

Witam,
napisałem usługę która drukuje dokumenty na określonych drukarkach. Niestety napisana usługa nie wyświetla drukarek SIECIOWYCH.

 for I := 0 to Printer.Printers.Count -1 do
          begin
            ShowMessage(Printer.Printers[i]);
          end;

Powyższa komenda użyta w "zwykłym" programie (nie usłudze) wyświetla wszystkie drukarki.

Wie ktoś jak mogę użyć drukarki sieciowej w usłudze?

1

showmessage w usłudze? Czyżby system operacyjny to XP?

0
lampasss napisał(a):

showmessage w usłudze? Czyżby system operacyjny to XP?

Napisałem:
Powyższa komenda użyta w "zwykłym" programie (nie usłudze) wyświetla wszystkie drukarki.
Usługa zapisuje logi. Po co piszesz zbędny komentarz?

0

@Kazik1: usługa ma działać w tle i niczego nie wyświetlać na ekranie, bo takie jest jej przeznaczenie. Możesz sobie zarządzać drukarkami i drukowaniem, ale nie oknami. Jak już koniecznie chcesz sprawdzić, czy w danym momencie drukarki prawidłowo się listują, to zrób loga do pliku tekstowego, zamiast ShowMessage.

Kazik1 napisał(a):

Wie ktoś jak mogę użyć drukarki sieciowej w usłudze?

Użyć, czyli co z nią zrobić?

0
furious programming napisał(a):

@Kazik1: usługa ma działać w tle i niczego nie wyświetlać na ekranie, bo takie jest jej przeznaczenie. Możesz sobie zarządzać drukarkami i drukowaniem, ale nie oknami. Jak już koniecznie chcesz sprawdzić, czy w danym momencie drukarki prawidłowo się listują, to zrób loga do pliku tekstowego, zamiast ShowMessage.

Napisałem przecież, że ten fragment kodu nie jest użyty w usłudzę. Pisząc go chciałem pokazać jak sprawdzam dostępne drukarki.

Kazik1 napisał(a):

Wie ktoś jak mogę użyć drukarki sieciowej w usłudze?

Użyć, czyli co z nią zrobić?

Tak jak napisałem usługa drukuje dokumenty na określonych drukarkach. Pisząc Użyć miałem na myśli wydrukować na niej cokolwiek.

1

Niewiele napisałeś, ale nieśmiało wspomnę: RunAsAdmin.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1