[Delphi] rysowanie shap`e

0

Robię coś takiego :
Shape1.Height:= Shape1.Height+1;
Shape1.Width := Shape1.Width+1;
wrzucam to do timera i timer1.interval = 10. Jak zrobić żeby rysowany shape nie migał;

0

Zapomnieć o Shape i rysowąć na Canvasie...

0

jak te szapy stoją na formie to do oncreate formy dajesz form1.doublebuffered:=true a jak na panelu to panel1.doublebuffered:=true; tesz w oncreate

i zapomnij o canvasie:P

0

ok dzieki [hurra]

0

Nie zapominaj o Canvasie
Rysowanie na nim jest równie łatwe a jeszcze do tego tańsze! :-)

0

Nie zapominaj o Canvasie
Rysowanie na nim jest równie łatwe a jeszcze do tego tańsze! :-)

(Chymm na canvasie - a co to canvas ;-) )Tego jeszcze nie wiem na razie z grafiki jestem taaaak do tyłu że wstyt się przyznawać.

0

Klasa TCanvas ;]
Takie coś co po nim można rysować ;]

0

Gdzie można o tym coś więcej (poza pomocą) [cygaro]

0

Można o tym poczytać w kursie delphi (na stronie) :)

0

z tego co wiem stosując drugi bufor wideo grafika jest jednocześnie dwa razy wolniej wczytywana czy to prawda ?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0