[Delphi] Flash plug-in

Odpowiedz Nowy wątek
2002-12-15 16:22
0

jak zainstalować Plug-ina do flasha w delphi , sam już próbowałem niby wszystko jest ok a w palecie i liście komponentów go nie widać...pomocy!!!

--
Polacy nie piją - oni degustują,
Rosjanie nie chleją - oni ucztują...
A co u Was... ;)


Powodzenia! No comments, yet!

Pozostało 580 znaków

2002-12-15 17:11
0

Powinien być na zakładce ActiveX :)

--

Delphi 6

Pozdrówka

Pozostało 580 znaków

2002-12-15 17:57
0

Musisz dać Import AciveX Components i dodać przyciskiem Add plik Flash.ocx.
Musisz mieć zainstalowanego flasha lub pobrać ze strony macromedii instalkę FlashPlayera który doda tą kontrolką do systemu (u mnie znajduje sięw katalogu windows/system32/macromed/Flash/Flash.ocx
Jak już wszystko będzie ok pojawi się w palecie ActivX i bedzie nosiła nazwę ShockWaveFlash.

[cya]

Pozostało 580 znaków

2002-12-15 20:13
0

ok ale chyba nie dokończyłem tematu....chodzi mi o to jak zainstalować plug-in w delphi 7. Już tak próbowałem i właśnie nie wychodzil...czy komuś się udało to zrobić..? ten samy kłopot mam z komponentem THTTPGet... ;( plz help me!

--
Polacy nie piją - oni degustują,
Rosjanie nie chleją - oni ucztują...
A co u Was... ;)


Powodzenia! No comments, yet!

Pozostało 580 znaków

2002-12-15 21:00
0

Faktycznie w D7 robi się to troszkęinaczej niż w starszych wersjach.
Po kliknięciu Add i wskazaniu mu pliku Flash.ocx otwiera się nowe okienko a którego trzeba wybrać zakładkę Into New Package i po prostu chyba wystarczy wpisać Flash.dpk
U mnie zadziałało i komponent pokazał się na zakładce ActiveX

Pozdrówka

[cya]

Pozostało 580 znaków

2002-12-15 23:14
0

dzięki mistrzu działa.... [browar] for you !!!!!

--
Polacy nie piją - oni degustują,
Rosjanie nie chleją - oni ucztują...
A co u Was... ;)


Powodzenia! No comments, yet!

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0