[delphi] czas

0

witam mam pytanko. jak zrobic by w labelu pokazywal sie czas jak dlugo wlaczony jest ptogram?--if label1.caption = www.programowanie.of.pl then you win!

0

Najprostrzy sposób to użyć Timera, który będzie zwiększał jakąś zmienną co sekundę i potem wyświetlać wartość.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

ale zeby pokazywal godziny mimnuty i sekundy--if label1.caption = www.programowanie.of.pl then you win!

0

dolek - mogilno napisał:
ale zeby pokazywal godziny mimnuty i sekundy

uses
DateUtils;

var
CzasOdWlaczenia: TDateTime;

w Form.OnCreate:

CzasOdWlaczenia := 0;

w Timer.OnTimer:

CzasOdWlaczenia := IncSecond(CzasOdWlaczenia);--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

Może tak:

var
CzasWlaczenia: TDateTime;

w OnCreate:
CzasWlaczenia:=Time

w OnTimer:

Label1.Caption:=TimeToStr(Time - CzasWlaczenia)--Vogel [Delphi 6 PE]

Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1