[Delphi] Atrybut pliku...

0

Cześć @ll

Jak ustawić atrybut danego pliku, powiedzmy c:\tmp\acasc.exe na systemowy tzn. aby się go NIE DAŁO usunąć, skopiować, przenieść, zmienić nazwy itp. bo wyskakuje komunikat że jest używany przez system Windows?

Z góry dzięki:-)--Pracuję w Delphi
+---------------------------+
Pozdrawiam
GG: 4079188
[email protected]

0

SetFileAttributes('C:\Plik.exe', FILE_ATTRIBUTE_SYSTEM);
ale to nie zabezpieczy go przed usuwaniem,
jeśli chcesz aby jakiś plik był cały czs otwarty, to napisz program bez formy umieść go w autostarcie, niech ten program otworzy twój plik i ma go cały czas otwarty.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0