Zapisz do pliku...

0

Witam.
Mam pewien problem. Potrzebuję by dane obliczone na stronie w Java Scrypt przesłać do programu zewnętrznego napisanego w Delphi. Program ma MyDDE co pozwala mu się łączyć z programem Orbitron, ale potrzebowałbym też przekazać do niego dane liczone na stronie, tak jak wyżej napisałem, chodzi o jedną cyfrę z zakresu 0 do 360, Jak to zrobić ? Czy JS może obsługiwać jakość MyDDE lub zapisać dane do np. pliku INI i/lub CSV czy nawet TXT z możliwością ich modyfikacji ?

0

JavaScript nie ma i nie może mieć dostępu do żadnych plików na dysku użytkownika. Podobnie wątpię aby miał możliwość użycia DDE w jakiejkolwiek postaci. Względy bezpieczeństwa.

Jedyne co możesz zrobić to z użyciem JS oraz Ajax oraz jakiegoś skryptu zapisać wynik obliczeń na serwerze, a potem go w programie ściągnąć i dalej obrabiać.

0

Główny program polega na tym, że ta strona, została napisana tak, by ją odpalać z płyty na lokalnym komputerze, i po wskazaniu na mapie - bo to mapa - skrypt oblicza azymut między dwoma wskazanymi punktami. Mnie właśnie chodzi o to, by przejąć ten obliczony parametr do zewnętrznego programu.
Uff, jak to jeszcze można rozwiązać ?
Serwer w tym przypadku odpada.

0

Java Script ma dostep do Cookiesów i mysle ze to bedzie dobre rozwiązanie :)

0
sq7jzi napisał(a)

Uff, jak to jeszcze można rozwiązać ?

Mozna jeszcze zamienic strone na aplikacje HTA (Google -> HTML Application) w tym JavaScript a wlasciwie to juz chyba JScript ma wieksze mozliwosci, gorzej z uniwersalnością...

0

najfajniejsze rozwiązanie to chyba PHP odpalany z płytki + wykonanie exec(), ale mogą być problemy z przenośnością (jakiś stary windows, czy linux obwarowany zabezpieczeniami), z drugiej strony podstawowa obsluga php to chyba tylko 5 plikow wlacznie z plikiem wykonywalnym :)

0
tomkiewicz napisał(a)

najfajniejsze rozwiązanie to chyba PHP odpalany z płytki + wykonanie exec(), ale mogą być problemy z przenośnością (jakiś stary windows, czy linux obwarowany zabezpieczeniami), z drugiej strony podstawowa obsluga php to chyba tylko 5 plikow wlacznie z plikiem wykonywalnym :)

Mógłbyś to sprecyzować ?

0

możesz postawić serwer PHP na płycie CD :). Ale wtedy najlepiej by było, jakbyś sam sobie napisał ten serwer, bo nie wiem czy apacza da się tak po prostu wypalić. W delphi masz chyba gotowe komponenty w Synapse, a jak nie to w Indy (ale Indy nie polecam - niestabilne)

0

Co do Apacha - da się. Mój brat tak prezentacje multimedialne przygotowuje ;P. Tak z pamięci nie powiem, czy wystarczy go nagrać na płytę, czy coś trzeba grzebać w ustawieniach (oczywiście pomijam domyślny katalog DocumentRoot), ale jest to wykonalne.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1