Lazarus programowanie pod WinCE - kolektor danych

0

Potrzebuję zrobić prosty programik dla tego sprzętu:
http://www.boss.net.pl/pl.php?s=137,honeywell-dolphin-6500
Jako narzędzie ... na razie zatrzymałem się na Lazarusie i tu mam problem z klasyfikacją procesora, na stronie piszą - Procesor: Marvell XScale PXA300
Jaką docelową rodzinę procesorów mam wybrać w ustawieniach Lazarusa?
Bo nie znalazłem niczego podobnego do PXA300 w żadnej z proponowanych rodzin.

Jeżeli ma ktoś inny niż Lazarus pomysł na zrobienie aplikacji pod tego delfina to również chętnie wysłucham.

1

Pracowałem w firmie, która tworzyła soft do urządzeń tego typu i załatwiliśmy wszystko wersją www. User wchodził tylko na konkretną stronę javascript sam ustawiał focus we właściwym miejscu a user jak zeskanował kod to wpisywał się on do formularza i wysyłał na serwer.

0

Ciekawe rozwiązanie :)

0

Na Wiki i stronie producenta jest napisane że to ARMv5TE

0

Mogę prosić o konkretnego linka? Chyba ja mam dziś zaćmienie umysłu :/

1

Tu: http://www.marvell.com/application-processors/pxa-family/assets/PXA300_PB_R4.pdf

Code compatibility napisał(a)

Improves TTM by allowing manufacturers to reuse applications written
for PXA or ARM-compliant processors, and lowers development costs by
reducing the number of resources required for a derivative product. Allows
high degree of hardware and software reuse, migrating from the PXA270
processor and other processors in the PXA3xx processor family.

oraz tu: https://en.wikipedia.org/wiki/XScale

XScale napisał(a)

XScale is a microarchitecture for central processing units initially designed by Intel implementing the ARM architecture (version 5) instruction set.

0

Daruj sobie pascala. Albo tak jak przedmówcy pisali ale .net compact framework 2.0 i jakieś stare Visual Studio (może 2008?)

0

popieram przedmówcę - napisz to w net cf i po problemie - mam tak działające ok 100 podobnych urządzeń (na win ce5, win ce6, win mobile 6) i nie ma problemu

1

Używam w firmie CodeTyphon do kompilacji programów na WinCe wersję 5, 6, 6.1 i 6.5
Z .net CF miałem duże problemy z przetworzeniem kilku megowych plików xml pod Lazarusem codetyphon wszystko działa błysk.
baza lokalna w urządzeniu sqlite.

0

Jak zmusić tego VS2008 do stworzenia projektu pod WinCE?
Skąd i jaki template mam ściągnąć.

Może jakaś instrukcja/link do instalacji tego CodeTyphon?

Dziś cały dzień próbuje cokolwiek (Lazarus,Delphi5,VisualStudio) zmusić do stworzenia byle HelloWorld pod WinCE.

0

vs musisz mieć w wersji min pro i zainstalowaną obsługę mobile drvices

0

jeżeli chcesz pisać w .net cf to jak alternatywę podam SharpDevelop, ostatnia wersja pozwalająca na pisanie pod cf to 3.2.x.: https://github.com/icsharpcode/SharpDevelop/wiki/Compact-Framework-Development

Wymagania: http://www.codeproject.com/Articles/31861/Windows-Mobile-Development-Without-Visual-Studio

1

Próbowałem przeróżnych cudów C#,Lazarus,Delphi5 oraz inne, wszędzie jakieś problemy wcześniej czy później wyskakują.
A to trzeba mieć VS2008 Pro, a to brak jakiegoś pliku, a to tamto, a to siamto ...
Natomiast po zainstalowaniu http://www.pilotlogic.com/sitejoom/index.php/downloads/category/14-codetyphon przez godzinę poklikałem aby wszystko pościągało się i pokompilowało się.
Po czym normalnie tworzę program w środowisku podobnym do Delphi/Lazarus.

Więc polecam to narzędzie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1