[Delphi] SetCursorPos....

0

Mam problem:
Jest sobie menu.
Jak najeda na niego kursorem, to sie podswietli.
Jak zrobie
SetCursorPos(999999,999999);
to menu bedzie podswietlone, mimo, ze nie bedzie na nim kursora mychy...
Jak zrobic, zeby menu "gaslo" ?

Dzięki !
{browar} {hello} --

0

Aha....
Menu jest innej aplikacji...--

0

Skorzystaj z mouse_event
--Szymek :)

0

Eeeee....Jak ? {wstyd}

0

prostytutka, że tak masz skorzystać ze zdarzeń palancie jeśłi nie ma tam OnMouseEnter i OnMouseExit to idź się powieś bo nie zrobisz tego innaczej chyba, że są tu jacyś genialni ludzie którzy podadzą inny pomysł

znaczy aha jeszcze w OnMouseExit wpisz kod któr zmieni wygląd na taki jak był przed najechaniem na komponent czy co ty tam masz no to by było na tyle na razie...

0

Ale kultura :(--Umiem troche, ale nie wszystko :) a na koncu i tak BLUE SCREEN

0

proponuje ban :(--||===

0

x-x-x napisał:
chyba, że są tu jacyś genialni ludzie którzy podadzą inny pomysł

Nagle poczułem się geniuszem ;)

Przepis jest taki:
Zakładasz Hooka na myszę.
Odczytujesz jej położenie i jeżeli jest poza prostokątem menu (odczytasz go poprzez GetWindowRect mając uchwyt do menu) to zmieniasz właściowści menu (np. porzez ModifyMenu).

To ogólny schemat. Jak dokładnie zrobić to już musisz poczytać w WindowsSDK.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1