[Delphi] Foldery udostępnione

0

Jak w delphi pobrać liste udostępnionych folderów ?
Ewentualnie gdzie windows takązapisuje i jak dodawaćnowe udostępnione foldery itp... :)

0

Chyba chodzi ci o LAN no to moge napisac ci ze sa one zapisane w rejestrze :-) Tylko nie wiem teraz gdzie :| --pozdrawiam PEDROS {hello}

Encyklopedia was potrzebuje:
www.4programmers.net/delphi/help.php

Delphi 6 Personal.

0

Patrz na wyeksportowanie z rejestru :

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Network\LanMan\cos]
"Flags"=dword:00000192
"Type"=dword:00000000
"Path"="C:\\windows\\Rkk\" //tu jest udostepniony folderek :)
"Parm2enc"=hex:
"Parm1enc"=hex:
"Remark"=""

i tyle wiem :)

--
||===

0

Dzięki wam :)

0

werw0e napisał:
Patrz na wyeksportowanie z rejestru :
&gt
&gt[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Network\LanMan\cos]
&gt"Flags"=dword:00000192
&gt"Type"=dword:00000000
&gt"Path"="C:\\windows\\Rkk\" //tu jest udostepniony folderek :)
&gt"Parm2enc"=hex:
&gt"Parm1enc"=hex:
&gt"Remark"=""

Powineines dodac ze np dla udostępnienia pełnego a tylko do odczytu na hasło istnieją jakieś różnice O ile mnei pamięć nie myli to chyba w tym miejscu
&gt"Flags"=dword:00000192
&gt"Type"=dword:00000000
--Pozdrowienia {hello}
Waldi Koronowo
[email protected]
Zdarza sie że pisze e przed i nie zwracajcie uwagi na to:D

0

Waldi powinienem ale napisalem ze wiecej nie wiem :)--||===

0

Ja właśnie to sobie sprawdzałem i to nie działa pod XP :( Nie wiecie, może jak w XP jedt ten mechanizm zrobiony ?

0

Powiem tak:

Udostepnij jakis folder na swym dysku o nazwie np. c:\kupajestwdomu\
start&gt&gturuchom&gt&gtregedit

szukaj "kupajestwdomu" znajdzie to se zobacz :P--||===

0

Ty nie sądź, że ja na to nie wpadłem :) Szukałem... Nic nie daje :(

0

pregusia napisał:
Ty nie sądź, że ja na to nie wpadłem :) Szukałem... Nic nie daje :(

jak masz windowscommandera to weź odpal regedit wyeksportuj CAŁY rejesrt do pliku potem udostępnij jakis katalog i weź znowu wyeksportuj cały rejesrt do pliku ale innego w windowscommanderze mozesz orównac sobie pliki i na pewno znajdziesz. Ale nie powinno sie to różnic bardzo o 9x. A jak nie możesz szukać w kluczu użytkowników tam sa prawa dostępu to może sie okazać ze jest to w &gt[HKEY_USERS]czy jakoś tak

werw0e napisał
&gtWaldi powinienem ale napisalem ze wiecej nie wiem

cy ja coś mówiłem chciałem tylko uzupełnić

--Pozdrowienia {hello}
Waldi Koronowo
[email protected]
Zdarza sie że pisze e przed i nie zwracajcie uwagi na to:D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1