[Delphi] Foldery udostepnione?

0

Jak uzyskac dostep do folderow udostepnionych w Win? (najlepiej XP :)
Najlepiej jakis link do opisu

0

jak są foldery udostępnione, to dostęp do nich masz ;p . proszę dokładniej: chodzi ci o dostęp do listy udostępnionych folderów [???]

0

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionNetworkLanMan

W tym kluczu są podklucze z nazwami udostepnionych zasobów
jednak np dla udostępnionego katalogu bedzie taki klucz
[b]Nowy folder [/b]
a po kliknięciu na niego zobaczysz kilka opisujących własiwości

patch - ścieżka dostępu
Flags - sposób udostępniania
0x00000192(402) - pełen dostęp
0x00000191(401) - tylko do odczytu

Jeszce są dwie wartości

Parm1enc - zakodowane hasłow przypadku udostępnienia na hasło dla odczytu
Parm2enc - ---------------------------------||--------------------------- dla zapisu

Jest jeszcze type i Remark ale nie wiem po co
W XP jest jeszcze jedna kolumna z rodzajem zmiennej

A jak dodasz klucz ADMIN$ z takimi danymi

"Flags"=dword:00000302
"Type"=dword:00000000
"Path"="C:\\WINDOWS" <---------ścieżka do windy
"Parm2enc"=hex:
"Parm1enc"=hex:79,db,00,e3,01
"Remark"=""

To włączasz administracje kompem działa pod 9x i ME nie testowałem pod Xp i 2k

0

W sieci LAN chce sprawdzic, jakie foldery na jakich kompach sa udostepniane (jak R/W), odczyt z nich i zapis, liste kompow w sieci etc... czyli wszystko co daje Udostepnianie w Win.

0

W sieci LAN chce sprawdzic, jakie foldery na jakich kompach sa udostepniane (jak R/W), odczyt z nich i zapis, liste kompow w sieci etc... czyli wszystko co daje Udostepnianie w Win.

Nie chce mi się szukać ale na forum było o tym i Dryobates napisał pod jaki adres wysłać pakiet aby otrzymać ilość kompów w sieci, a co do udostępnionych watpię by tak łatwo było pobrać jakie foldery ma udostępnione inny komp

0

A może wylistować pliki znajdujące się w folderze \\nazwa_komputera? :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1