Wczytywanie z pliku tekstowego do listy list

0

Witam mam problem z wczytywaniem danych z pliku tekstowego do listy list. Myślałem o wczytywaniu najpierw grup z pliku i tworzeniu głównej listy, a następnie ponownym wczytywaniu z pliku tym razem studentów i dodawanie ich jako elementy list podwieszonych, ale wydaje mi się, że nie tędy droga.

program p2;
type
  wsk_grupy = ^grupy;
  wsk_student = ^student;
  grupy = record
    next   : wsk_grupy;
    down   : wsk_student;
    grupa  : byte;
    end;
  student = record
    next     : wsk_student;
    prev     : wsk_student;
    imie     : string;
    nazwisko : string;
    punkty   : real;
    end;
    // Zmienna obsługująca listę
  student_zm = record
    head  : wsk_student;  // początek listy
    tail  : wsk_student;  // koniec listy
    count : cardinal; // licznik elementów
    end;

Tutaj struktura danych, jeżeli ktoś mógłby udzielić mi jakichś wskazówek, albo nakierować na inny sposób byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam

dodanie znacznika <code class="delphi"> - @furious programming

0

Może różne listy a potem w zależności od potrzeby nr odpowiedniego elementu w innej liście?

1

Dane w pliku zapisz sobie tak, aby w każdym wierszu znajdowały się dane pojedynczej listy; Podczas ładowania danych z pliku, najpierw pobierz sobie wiersz, a następnie utwórz listę i uzupełniaj ją w dane wyłuskiwane z tej linijki; Innego sensownego rozwiązania, bazującego na plikach tekstowych nie widzę;

Możesz skorzystać z API do obsługi plików CSV (o ile takie posiadasz lub możesz pobrać i użyć), ale każdy format plików tekstowych możesz użyć, nawet pliki INI; No chyba że piszesz w starym TP7, to sugeruj się tym co napisałem na początku tego posta, no i powodzenia życzę.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1