Tabele Man i Detail - wyświetlanie odpowiednich wierszy po kliknięciu

0

Witam,

Mam problem z Fast reportem. Dwie tabele Main i Detail. Po kliknięciu na pozycję Main chcę wyświetlić odpowiednie wiersze detail. Pole wspólne tabel do ident.

Proszę o wskazówki

      frxDBMain.DataSet := (cdsMain);
      frxDBDetail.DataSet := (cdsDetail);

      cdsDetail.MasterSource := dsMain;
      cdsDetail.IndexFieldNames := 'ident';
      cdsDetail.MasterFields := 'ident';

dodanie znacznika <code class="delphi"> - furious programming

0

Wyświetlić (rozumiem to jako rozwinięcie detali dla wybranego mastera) po kliknięciu? Na pewno?
Oczywiście przerobiłeś wszystkie programy przykładowe z FR'a?
Chyba jednak tego nie zrobiłeś...

0

Problem sam się rozwiązał - powiązania tabel były dobre lecz były założone dodatkowo filtry

cdsDetail.Filter := wartosc_filtru;
cdsDetail.Filtered := True;

dodanie znacznika <code class="delphi"> - furious programming

0

Super...
A teraz przeczytaj to co napisałeś w pierwszym pocie i Twoje "rozwiązanie".
Ty tak zawsze, czy tylko w wakacje piszesz totalnie od rzeczy?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1