Opcja drukowania przepisów

0

Witam mam problem z opcja wyrduku tworze procedure drukuj przepis i mam bład w postaci undeclared indetiffer
o to procedura :

procedure DrukujPrzepis(Tresc: TStrings);
var
I: Integer;
MarginLeft,MarginTop: Integer;
Y: Integer;
Max: Integer;
begin
with **Printer** do begin
**Canvas.Font.Name** := 'MS Sans Serif';
**Canvas.Font.Size** := 10;
MarginLeft := 10;
MarginTop := 10;
Max :=** PageHeight** - MarginTop;
**BeginDoc**;
try
Y := MarginTop;
for I := 0 to Tresc.Count - 1 do begin
***Canvas.TextOut(MarginLeft**, Y, Tresc[I]);
Y := Y +*** Canvas.TextHeight***(Tresc[I]);
If Y >= Max Then Begin
If i < (Tresc.Count-1) Then
***NewPage***;
Y:= MarginTop;
end;
Application.ProcessMessages;
end;
finally
EndDoc;
end;
end;
end;

Jakbys mogł mi pomoc jakos tego usunąć . tam gdzie sa gwiazdki to jest w delpi bład podkreslony

dodanie znacznika <code class="delphi"> - fp

0

Printers do uses dodać.

0
Maniek79 napisał(a)

tam gdzie sa gwiazdki to jest w delpi bład podkreslony

Podaj treść tych błędów, a wszystko będzie jasne; Coś mi się wydaje, że @misiakufal ma rację - po prostu brakuje Ci w sekcji uses odpowiedniego modułu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1