Delphi baza mysql problem

0

Witam, prosze o pomoc, posiadam aplikacje ktora przy starcie laczy sie z baza danych na zewnetrznym serwerze i wyswietla ja w stringgridzie. Oraz druga aplikacje dzieki ktorej eksportuje baze na serwer. Baza jest w postaci pliku *.csv, tam ja edytuje dodaje nowe wpisy. Natepnie aplikacja wczytuje ja do Richedit'a tam nastepuje edycja tekstowa z uzyciem replace (zamiana ';' na tabulator) i zapis do pliku.txt. Gotowa zawartosc pliku .txt jest eksportowana do tabeli w bazie. Obecnie tabela posaida 740 rekordow w postaci (z pliku txt):

552 **** Brak Brak Brak Brak X0395201 **** Brak Brak Tak 100 Brak Brak Brak
553 **** Brak Brak Brak Brak X0395251 **** Brak Brak Tak 100 Brak Brak Brak
554 **** Brak Brak Brak Brak X0695161 **** Brak Brak Tak 100 Brak Brak Brak
555 **** Brak Brak Brak Brak X0695201 **** Brak Brak Tak 100 Brak Brak Brak
556 **** Brak Brak Brak Brak Z000098100 **** Brak Brak Tak 100 Brak Brak Brak
557 **** Brak Brak Brak Brak Z000098120 **** Brak Brak Tak 100 Brak Brak Brak
558 **** Brak Brak Brak Brak Z000098140 **** Brak Brak Tak 100 Brak Brak Brak
559 **** Brak Brak Brak Brak Z000098150 **** Brak Brak Tak 100 Brak Brak Brak

eksport nastepuje przy uzyciu load local data infile,

Problem jest w tym, iz w kliencie po uzyciu select * from nazwa tabeli; wyswietla nie 740 a 724 wpisy ( gubi po drodze 16 wpisow) minnnymi wpis 556.

Na poziomie pliku txt juz po edycji wszystko sie zgadza, w pliku jest 740 wpisow, po eksporcie na serwerze w bazie juz tylko 724, Sprawdizlem plik txt pod katem znakow tabulatory sie zgadzaja, pominiete wpisy nie roznia sie niczym od pozostalych. Co moze byc tego przyczyna i jak sobie z tym poradzic?

Uprzejmie prosze o pomoc,
pozdrawiam,
Michal

3

Sprawdź czy w pliku jest jeszcze numer "556" i/lub nazwa "Z000098100".

0

Tak, jest.

0

Problem rozwiazany, dziekuje _13th_Dragon, Zawartosc kolumny z kodem posiadala atrybut unique, a ten wpis wystepowal juz wczesniej

pozdrawiam

2
M.wrona napisał(a):

Z PW: A przy okazji jesli mozna, (jak juz pewnei zauwazyles jestem laikiem), mam blachy problem z forma, po uruchomieniu aplikacji w On create mam windowstate=wsMaximized, Border icons zablokowany maximized. BorderStyle=bsSingle. Chcialbym aby forma wystepowala tylko w postaci maximized/minimized. Problem jest w tym ze ikonka minimalizacji w ogole nie dziala... nie reaguje, moge zminimalizowac forme za pomoca np buttona, ale dlaczego nie dziala ikonka... musialem cos z chrzanic i nie wiem co, siedze nad tym od wczoraj. Moge Cie prosic o wskazowke? Ps. w kodzie raczej nic nie ma czego nie powinno byc.

Odradzam walki z przyjętymi normami systemu operacyjnego oraz narzucanie użytkownikowi tego czego on nie chce.

0

Problemem jest to,iz niczego nie narzucam, opcja minimalizuj nie dziala w ogole.

0
M.wrona napisał(a):

... minimalizuj nie dziala w ogole.
Bo dałeś: BorderStyle=bsSingle

0

Niestety to nie to, na jakim kolwiek ustawieniu nawet sizable opcja minimalizacji nie dziala, kominowalem z forma na wszelkie sposoby, najprawdopodobniej cos wiekszego neiswiadomie namieszalem, jesli nie uda mi sie tego ustawic w ostatecznosci przerzuce wszystko na nowy projekt i skopiuje kod

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1