Jeden przycisk sekwencja naciskania przyciskow do gry fifa

0

Witajcie programisci.
Dotarlem tutaj az po poszukiwaniach w google oraz na forum rzeczy zwiazanych z mapowaniem oraz "wymuszaniem " wysylaniem przycisku do aplikacji. I utknolem z tad takze ten temat.

Otoz szukam programu (gotowego) badz podpowiedzi jak w delphi wykonac aplikacje z hotkeyem . Sciagnolem sobie pare przykladow i mam taka mozliwosc rejestracji globalnej przycisku i przypisania zdarzen na zasadzie postmessage czy keysend niestety wszystko bylo by cacy jakby to w aplikacji fifa dzialalo a nie chce.

W innych aplikacjach typu notatnik, word widze ze dziala a na tej nie chce.
Szukalem tez programow do mapowania przyciskow niestety zaden z nich nie spelnia mojej funkcji to znaczy jeden klawisz a na nim wciskanie po kolei sekwencji klawiszy. Niestety programy ktore posciagalem umozliwiaja zamiane jedynie przycisku a na b ze sie tak wyraze.

Ktos zapyta do czego to? ano do gry i ulatwienia sobie grania na klawiaturze pewnych schematow zachowania gracza jak ma pilke.

Z tad teraz moje pytanie do fachowcow zajmujacych sie bardziej profesionalnie w tej dziedzinie jak to wykonac badz z kad moge pobrac gotowy juz program ktory takie cechy posiada.

Z gory dziekuje za zyczliwosc oraz jakiekolwiek odpowiedzi.
Pozdrawiam
Zwolenik gry w fife

2

Polecam sięgnąć po słownik ortograficzny zamiast oszukiwać w grach komputerowych.

1

to nie oszukiwanie w grach a ustawienia klawiszologi REV wiec jak nie masz pojecia to nie obrazaj innych.

0

http://www.autohotkey.com/ program ktory mapuje przyciski tworzy makra. Wlasnie testuje moze komus sie przyda. Mimo to powielam pytanie dotyczace delphi w razie czego.

0

Niestety ale nie dziala skryopt na autohotkey programie i dalej jest problem. To znacyz skrypt dziala ale nie w grze fifa. Czy ktos pomoze z was?
czym ewentualnie lepszym to zastapic ?

2
Zwolenik_Fify napisał(a)

czym ewentualnie lepszym to zastapic ?

Własnymi palcami;

0

Zwolenik_Fify: AutoHotKey powinien taką rzecz ogarnąc. Mi na przykład przemapowanie jednego klawisza na inny i vice versa działa ok. Wysyłanie klawiszy do wszystkich aplikacji też powinno. Pogoogluj sobie za kodami do założenia globalnego Hooka na klawiaturę, a do tego funkcji SendInput, która symuluje naciskanie oraz puszczanie klawiszy i większości gier działa ok.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1