tapi.dll - odczytywanie wybranego klawisza

Odpowiedz Nowy wątek
2011-08-02 13:52
0

Witam! Na wstepie przepraszam, ze nie uzywam polskich znakow, ale uzywam innej klawiatury. Uzywam srodowiska Lazarus. Lacze sie z wybranym numerem poprzez modem uzywajac biblioteki tapi32.dll. Przy polaczeniu i wysylaniu komunkatu glosowego nie ma problemow, jednak moj program musi odczytywac jaki klawisz wybrala osoba do ktorej zadzwonilem np.: nacisnela 1 - i odpowienio na to zareagowac. Moze ktos z was spotkal sie z tym problemem i wie jak to rozwiazac? bede wdzieczny za wszelka pomoc. Pozdrawiam! Patryk.

Pozostało 580 znaków

2011-08-02 20:25
0

O ile dobrze wywnioskowałem z bzdur które powypisywałeś: Chcesz odczytać klawisz z klawiatury?

No to: OnKeyDown i TForm.KeyPreview:=true;


Nie pisz do mnie PM o czymś co nie dotyczy bezpośrednio mnie. | Nie rozmawiaj ze mną jeśli brak Ci kultury (wystarczy że mi brakuje) | Nie jestem zły, jestem po prostu zły.
Bzdury to piszesz ale Ty. Jak nie wiesz co to TAPI to się nie wypowiadaj. - kAzek 2011-08-02 20:29
Bardzo mi przykro że on nie potrafi sprecyzować problemu, i przez to dostaje się mi. Ja i bzdury? Nie sądzę =] . Napisał "np.: nacisnela 1 - i odpowienio na to zareagowac." - więc można wywnioskować że chodzi o odczytanie klawisza. Więc kAzek zamiast tępić innych, zastanów się czy naprawdę na to zasługują. A teraz STFU. - payl 2011-08-02 20:40
No nie wiem z tego co napisał łatwo wywnioskować że chodzi o telefon. Co klawiatura sie łączy przez modem? Po co mu tapi32.dll do łączenia z klawiaturą? - kAzek 2011-08-02 20:46
Pozwolisz że ze względu na to że nie lubię offtopu nie odpowiem na Twoje pytanie. Jeśli chcesz coś jeszcze wiedzieć, skontaktuj się ze mną przez PM. - payl 2011-08-02 20:52

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0