Security policy - wszystko oprócz wybranego

0

Zastanawiam się, czy można ustawić taką regułę w security manager (Djava.security.policy), aby zezwolić na wszystkie operacje domyślne, czyli: permission java.security.AllPermission;
A zablokować tylko wybrane opcje, w jaki sposób można by było takie coś zrobić?

0

Jakieś pomysły? :)

0

http://stackoverflow.com/questions/5003565/java-policy-file-deny-permissions-to-a-codebase w skrócie trzeba napisać własny plik.

Jest też jeszcze jedna opcja - napisanie własnego "wykluczającego" security managera i podpięcie go do aplikacji... nie jest to takie trudne w sumie.

0
Koziołek napisał(a):

http://stackoverflow.com/questions/5003565/java-policy-file-deny-permissions-to-a-codebase w skrócie trzeba napisać własny plik.

Jest też jeszcze jedna opcja - napisanie własnego "wykluczającego" security managera i podpięcie go do aplikacji... nie jest to takie trudne w sumie.

Dzięki, niestety nie zupełnie to działa i z tego co przeczytałem to:

// list of permissions minus the ones you want to deny
    // for example, the following would give the application
    // ONLY AudioPermission and AWTPermission.  Other
    // permissions such as java.io.FilePermission would be
    // denied.

Czyli wnioskuję z tego, że nie różni się to niczym (-Djava.security.policy=) w stosunku do -Djava.security.policy== - podwójne równa się.
Chcę zezwolić na wszystkie permission, tak jak działa aplikacja bez dodania security manager oraz zablokować tylko niektóre opcje.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1