[Delphi] Delphi + Synapse ?

Odpowiedz Nowy wątek
2010-07-14 15:06
0

Witam
Postanowilem przesiasc sie z indy na synapse (zdaniem innych podobno synapsa jest znacznie lepsza niz indy) iw zwiazku z tym ze najlepiej ucze sie na przykladach (pewnie nie tylko ja) bylbym wdzieczny za udostepnienie kodu zrodlowego progrmu z uzyciem synapsy aby pobieral kod html metoda get,post wszystko jedno. :D
Pozdrawiam Zyhu

Pozostało 580 znaków

2010-07-14 16:03
sznaps
0

imieniny
ostatnio się tyle tematów przewinęło przez forum o synapse, że aż tragedia iż pytasz.

Pozostało 580 znaków

2010-07-14 17:37
0

zyhu280: jestem jedną z tych osób ktore zachwalają Synapse, dołączone przykłądy o ile
je kojarzę powinny Tobie doskonale pokazac jak używać metod GET oraz POST, ale taki
oto z życia wzięty przykład ktory sporo Ci powinien wyjaśnić. Masz w nim użyte metody
POST i GET. Taką metodę podpowiedział mi kiedyś w przykładowym kodzie Misiekd z ów
forum, a wszystko jest w module a_main_code.pas i kompiluje sie pod Delphi wersja 7
Personal. Nie potrzeba żadnych kombinacji, bo mam taki zwyczaj, że dołączam do tego
co tworzę w Delphi wszystkie niezbędne moduły tak aby osoba, która uruchomi projekt
u siebie nie musiała nic instalować czy kopiować dodatkowo. Całośc obsługuję funkcja:
HttpAction. Funkcja ta pobiera adres do strony w zmiennej FUrl, wysyła POSTem to co
jest w zmiennej FStrData, zwracana strona jest w zmiennej FPage, a potrzebny dla ów
bramki smsowej Orange Token w zmiennej FToken. A zresztą nazewnictwo, utrzymane
jest w konwencji angielskiej i raczej według mnie idzie się połapać co jest do czego :)
http://www.speedyshare.com/files/23374895/send_sms_to_orange.rar


Pozostało 580 znaków

2010-07-14 23:17
0

@up
wielkie thx, pierwszy programik tworzacy konta na o2.pl zrobiony :D (mialem klopoty z wyswietlaniem captchy ze strony wiec skopiowalem od ciebie :D, mam nadzieje ze sie nie obrazisz.)

Pozostało 580 znaków

2010-07-15 11:33
0

Prosze bardzo, cieszę się że mogłem pomóc. Co do kopiowania captchy to spoko, kod dałem i możesz z nim
robić co chcesz, ale w razie czego daj info o pochodzeniu użytych rozwiązań. Nie wiem w jakim formacie są
obrazki captcha na o2.pl i nie chce mi się sprawdzać, ale jeżeli to gify to pewnie brakowalo Tobie gifimage.


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0