Tunelowanie portów

Odpowiedz Nowy wątek
2010-06-09 08:16
0

Chciałbym napisać prostego clienta do tunelowania portów. Dotąd używałem putty ale chciałbym napisać prosty program w delphi, który pozwoliłby na wykonanie polecenia na moim koncie shellowym, problem w tym, że nie wiem jak się za to zabrać. W internecie trafiłem jedynie na gotowy komponent ale niestety płatny. Od czego zacząć?

Pozostało 580 znaków

2010-06-09 10:04
0

Od zapoznania sie z warstwami TCP/IP i na koncu z protokolem SSH.

A pewnie skonczy sie na odnalezieniu darmowego komponentu (sa)


Pozostało 580 znaków

2010-06-09 10:49
0

A co w tym złego żeby skorzystać z gotowego komponentu? Nie mam zamiaru uczyć się wszystkiego co jest związane z tym tematem. Pisałem , że ma to być prosty client. Nie mam aż takich ambicji żeby napisać coś od podstaw więc byłbym wdzięczny za namiar na te darmowe komponenty.

Pozostało 580 znaków

2010-06-09 11:43
0

To znaczy, ze zle zapytalec ... od czego zczac
Tak jakbys chcial sam pisac od poczatku, trzeba bylo pytac o darmowy komponent to ktos moze by podal komponanet/biblioteke


Pozostało 580 znaków

2010-06-09 12:34
0

Kosrzystajmy z wyszukiwania..
Naprowadzenie na rozwiązanie jest w tym temacie:

http://4programmers.net/Forum/viewtopic.php?id=39438

Pozostało 580 znaków

2010-06-09 19:07
0

Niestety w podanym przez Ciebie przykładzie chodzi bardziej o server proxy niż o tunel o jaki mi chodzi. Ja chce skorzystać z połączenia przez ssh. Tam jest coś właśnie na wzór prostego serverka proxy. Czytałem już to wcześniej. W ogóle e necie jest bardzo mało na ten temat, na tym forum też prawie nic co mnie trochę zdziwiło bo zawsze znajdywałem tu odpowiedzi na większość moich problemów. Dzięki za chęć pomocy. Gdyby coś ktoś jednak znalazł proszę o link lub cokolwiek. Temat zawsze będzie dla mnie aktualny. Pozdrawiam.

Pozostało 580 znaków

2010-06-09 19:40
0

W necie poza libssh zrodla putty oraz gotowe komponenty pod .NET wraz z kodem

przyklad jest
http://www.libssh2.org/examples/ssh2.html

trzeba sobie pare funkcji wyeksportowac na podstawie pliku *.h do delphi


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0