[delphi] przechwyt wpisywanych www

0

uzywm kodu z tej stroyn zeby przechwycic adres z innych przegladarek internetowych niz IE.
Delphi[...]WW_wpisany_w_przegl%C4%85darce
lecz dlaczego debugger wyswietla : [Error] Unit1.pas(41): Undeclared identifier: 'PosEx' ???
co mam z tym zrobic. moze ktos zna inny sposob na przechwyt ?
zakladam jeszcze raz ten temat w innym dziale gdyz nie uzyskalem opdowiedzi.

0
www-problem napisał(a)

uzywm kodu z tej stroyn zeby przechwycic adres z innych przegladarek internetowych niz IE.
Delphi[...]WW_wpisany_w_przegl%C4%85darce
lecz dlaczego debugger wyswietla : [Error] Unit1.pas(41): Undeclared identifier: 'PosEx' ???
co mam z tym zrobic. moze ktos zna inny sposob na przechwyt ?
zakladam jeszcze raz ten temat w innym dziale gdyz nie uzyskalem opdowiedzi.

przepraszam nie ten blad :
deklaruje modul posex'a ale pojawia sie blad [Error] Unit1.pas(71): Not enough actual parameters przy buttonie :

procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
begin
edit1.Text:=(GetURL,);
end;

co zrobic ?? RATUNKU

0
www-problem napisał(a)
edit1.Text:=(GetURL,);

co zrobic ?? RATUNKU

Żartujesz, prawda??

0

nawet jesli skasuje nawiasy i przecinek nie zmienia efektu. mozesz mi pomoc ??

0

Może jeszcze w 'nietuzinkowych tematach' kolejny wątek założysz?

0
www-problem napisał(a)

nawet jesli skasuje nawiasy i przecinek nie zmienia efektu. mozesz mi pomoc ??

Przecież funkcja jest wyraźnie określona:

function GetURL(const BrowserService: String): String;

Czyli musisz ją wywołać np. tak: GetUrl('Firefox')

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1