Przegladarka (TwebBrowser) i pluginy?

0

Witam,
zrobilem sobie przeglądarkę na komponencie twebbrowser, ale niestety nie wiem jak zrobić aby pluginy (add-on) z IE działały także w moim programie??

czy ktoś może wie?

0

Co prawda TWebBrowser operuje na engine IE ale nie ma całego interfejsu z IE. Więc chyba nie da rady :/
Jeżeli tworzysz przeglądarkę WWW (która ma być dla ludu a nie tylko dla ciebie ;) ) to lepiej napisz własny silnik WWW.

0
aso napisał(a)

Co prawda TWebBrowser operuje na engine IE ale nie ma całego interfejsu z IE. Więc chyba nie da rady :/
Jeżeli tworzysz przeglądarkę WWW (która ma być dla ludu a nie tylko dla ciebie ;) ) to lepiej napisz własny silnik WWW.

Mistrzu, własny silnik? Fakt, ambitne zadanie - kiedyś nad tym eksperymentowałem. Po parserze HTMLa i CSS i obsłudze wyświetlania prostych elementów (tekstowych, obrazków, list) zabrałem się za zaimplementowanie obsługi podstawowych wartości CSS... roboty od groma, dużo się przy tym nie nauczyłem, ale w pojedynkę to wiele się nie osiągnie :(
Jedyne co mi zostało sensownego z tego projektu to całkiem sympatyczna kontrolka do wyświetlania prostego HTMLa z prostym CSSem :)

0

Jesli Ci na tym bardzo zalezy proponuje dowiedziec sie jak wyglada mechanizm wtyczek do IE i po prostu je zaimplementować.

migajek napisał(a)
aso napisał(a)

Co prawda TWebBrowser operuje na engine IE ale nie ma całego interfejsu z IE. Więc chyba nie da rady :/
Jeżeli tworzysz przeglądarkę WWW (która ma być dla ludu a nie tylko dla ciebie ;) ) to lepiej napisz własny silnik WWW.

Mistrzu, własny silnik? Fakt, ambitne zadanie - kiedyś nad tym eksperymentowałem. Po parserze HTMLa i CSS i obsłudze wyświetlania prostych elementów (tekstowych, obrazków, list) zabrałem się za zaimplementowanie obsługi podstawowych wartości CSS... roboty od groma, dużo się przy tym nie nauczyłem, ale w pojedynkę to wiele się nie osiągnie :(
Jedyne co mi zostało sensownego z tego projektu to całkiem sympatyczna kontrolka do wyświetlania prostego HTMLa z prostym CSSem :)

Prosiłbym o wiecej informacji lub udostepnienie kodu zrodlowego - [email protected] albo kontakt na GG :)

0
Drajwer napisał(a)

Prosiłbym o wiecej informacji lub udostepnienie kodu zrodlowego - [email protected] albo kontakt na GG :)

kodu Ci nie przesle bo sie do tego nie nadaje, troszke jest tam napaćkane... generalnie zaczęło się od parsera html który udostępniłem w dziale "Gotowce"... a reszta to prosta obsługa selektorów i żmudna obsługa wyświetlania pewnych wartości CSS ... jak coś chcesz więcej wiedzieć to pytaj :)

0

To ja sie dołączę by nie dublować tematu wątku,

jak przenieść treść linka nad którym mamy kursor do status bar?

Chodzi o to by móc podejrzeć na jaki link potrzeba będzie kliknąć.

Dodatkowo jak zrobić by schowek działał jak również jak wykrywać co się kliknęło lub wczytało i w zależności od tego wysterować przeglądarka?

Mam tez problem z przewijaniem, polecenie

WebBrowser1.OleObject.Document.ParentWindow.ScrollBy(0, +360);

niestety musi być w innej procedurze inaczej nie działa, jak temu zaradzić?

Jak ustawić domyślną ścieżkę pobierania by nie trzeba było za każdym razem używać okienka SaveDialog?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1