Zaproszenia na naszej-klasie

0

witam

pisze program do zapraszania ludzi na naszej klasie. Z uwagi na to, iz chcialbym aby bylo to wszystko jak najbardziej naturalne wybralem webbrowser przez ktory sie loguje funkcja, ktora wypelnia pola oraz wciska submit. Tutaj nie mam zadnego problemu. Losuje profil i staram sie go zaprosic przez formularz:

<form method="post" action="/invite/123"><input alt="Dodaj do listy znajomych" src="http://static.nasza-klasa.pl/img/avatar/profil_button_main_dodajznajomego" class="img" type="image"><input name="t" value="4a34e03e4b6da38ce41bbe2b" type="hidden"><button type="submit"><span>Dodaj do znajomych</span></button></form>

wszystko ladnie sie przesyla dzieki:

function zaproszenie(zmienna:string;profil:integer):boolean;
var
  i: Integer;
  EncodedStr: string;
  Header: OleVariant;
  Post: OleVariant;
begin
EncodedStr := 't='+zmienna;

  Post := VarArrayCreate([0, Length(EncodedStr) - 1], varByte);

  for I := 1 to Length(EncodedStr) do
    Post[I - 1] := Ord(EncodedStr[I]);

  Header := 'Content-Type: application/x-www-form-urlencoded' + #10#13;

  form1.WebBrowser1.Navigate('http://nasza-klasa.pl/invite/'+inttostr(profil), EmptyParam,
    EmptyParam, Post, Header);
end;

ale tutaj zaczynaja sie moje problemu. po przeslaniu zaproszenia zamiast powrocic mnie na profil z komunikatem ze zostal zaproszony uzytkownik to laduje wsrod znajomych. wyglada to tak, jakby nie odbieralo powrotnych danych, albo ja ich nie obsluguje ?

0

Czym sie rozni zapytanie przez np. TIdHTTP, a przez WebBrowser? Bo ja nie widze roznicy.

Nie pomoge bo nie chce dostać 436213463 zaproszen od nieznajomych.

0

chyba NK jakos odroznia czy sie klikalo, czy sam kod przesylalo czy tez w przegladarce otwieralo czy nie... dlatego chcialbym to zrobic jak najbardziej poprawnie. Moze jednak pomozesz ? sprawa dla mnie jest bardzo pilna :)

1

Usuńcie ten temat ! Kolejny kolekcjoner znajomych :/

0
podsku napisał(a)

chyba NK jakos odroznia czy sie klikalo, czy sam kod przesylalo czy tez w przegladarce otwieralo czy nie... dlatego chcialbym to zrobic jak najbardziej poprawnie. Moze jednak pomozesz ? sprawa dla mnie jest bardzo pilna :)

Ale jak moga to odroznic?

0

wydaje mi sie, ze w jakis dziwny sposob sa :) tak jak mowilem wczesniej, potrafie wysylac zaproszenia, ale nie do konca poprawnie i sa w stanie to zobaczyc, poniewaz jestem co jakis czas z tego powodu odcinany, natomiat przy normalnym wysylaniu recznym wszystko jest ok. dlatego prosze o pomoc, drobna koretke albo naprowadzenie na dobra droge.

0

Glupoty gadasz i zle robisz. Nie maja jak cie odciac jesli wysylasz takie same naglowki jak WebBrowser tudziez kazda inna przegladarka.

0

czyli co ? mowisz, ze nie ma szans tego rozroznic ? zadne funkcje z najechaniem na pole czy kliknieciem nie wylapia tego ? w takim razie do pelni szczescia potrzebuje tylko idhttp ? czy czegos jeszcze ?

0

zobacz program Nasza-Klasa Comment - na Google.pl znajdziesz :)
nkcomment.pl

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1