SpinButton i OnMouseMove?

0

Przeprogramowuję grafikę SpinButton-tak, żeby jeśli myszka jest nad nim, zmieniała się bitmapa

Nie wiem dlaczego, wszystkie inne komponenty działąją na OnMouseMove,
SpinButton nie.

Program kompiluje to co dodałem, nawet mogę postawić breakpointa w procedurach onmousemove

Niestety OnMouseMove nie jest nawet wywoływane

W końcu napisałem własną obsługę

procedure WM_MouseMove (var Msg : TWMMouseMove); message WM_MOUSEMOVE;
procedure WM_MouseLeave (var Msg : TWMMouseMove); message WM_MOUSELEAVE;

I i tak nie działa.

Będę wdzięczny za pomoc w uzyskaniu dostępu do OnMouseMove

0

Skoro i tak dajesz własne bitmapki to proponuje napisać własną kontrolkę w oparciu TWinControl. Roboty nie będzie dużo więcej, a przynajmniej kontrola pełna.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1