Delphi7 - Rozdzielczość

0

witam,
jak zmienić rozdziejczość w programie w Delphi?
Mam monitor ustawiony w rozdzielczości 1024x1280, co zrobić, żeby program uruchamiał się w rozdzielczości 800x600?

0
VAR
  dmScreenSettings : TDEVMODE;   // Screen settings (fullscreen, etc...)

ZeroMemory(@dmScreenSettings, SizeOf(dmScreenSettings));
WITH dmScreenSettings DO 
BEGIN              // SET parameters FOR the screen setting
   dmSize       := SizeOf(dmScreenSettings);
   dmPelsWidth  := Width;                    // Window width
   dmPelsHeight := Height;                   // Window height
   dmBitsPerPel := PixelDepth;               // Window color depth
   dmFields     := DM_PELSWIDTH OR DM_PELSHEIGHT OR DM_BITSPERPEL;
END;

ChangeDisplaySettings(Tdevmode(NIL^), 0);
0

heh a co z tym zrobić?? :/

0

Szczerze mówią, ja też nie wiem jak tego użyć; TVDEMODE to jakiś typ zmiennej?

0
marek218 napisał(a)

heh a co z tym zrobić?? :/

heh zaimplementować :>

BTW jesteś w pełni świadom, że chcesz zmieniać userowi rozdzielczość i rozpieprzać mu ikonki na pulpicie :> Osobiście po pierwszym uruchomieniu takiego programu zaraz bym go wywalił...

0

Właściwie, to nie pomyślałem o tym... :-D :-D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1