JvDBGrid a kursor

Odpowiedz Nowy wątek
2008-02-10 11:22

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0

Witam.

Używam w mojej aplikacji własnego kursora ładowanego z zasobów.
Wszystko jest Ok, ale jak wejdę na pasek przewijania DBGrida, DBMemo czy DBRichEdit to i tak kursor zmienia się na standardowy Windowsa, a po wyjściu z paska przewijania kursor dalej jest ten mój załadowany.

W czym jest problem ??

Pozostało 580 znaków

2008-02-10 13:12

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

Może jakiś kodzik???

Pozostało 580 znaków

2008-02-10 13:23

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0

Kodzik jest standardowy :

Screen.Cursors[1] := LoadCursor(DLL, 'CURSOR'); // załadowanie kursora z zasobów do tablicy
Screen.Cursor := 1; // wyświetlenie kursora

W całej aplikacji jest ten załadowany kursor, tylko na wszystkich ScrollBarach, pokazuje się ten z Windozy.

Pozostało 580 znaków

2008-02-10 13:30

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

Może spróbuj tego: Jak załadować z zasobów kursor

Pozostało 580 znaków

2008-02-10 13:34

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0
lukasz1235 napisał(a)

Może spróbuj tego: Jak załadować z zasobów kursor

Niestety, to jest prawie dokładnie to samo i nie rozwiązuje problemu :(

Pozostało 580 znaków

2008-02-10 13:37

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

W takim razie spróbuj użyć komponentu prjCursors

Pozostało 580 znaków

2008-02-10 13:42

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0
lukasz1235 napisał(a)

W takim razie spróbuj użyć komponentu prjCursors

Niestety, nie rozwiązało to problemu :(

Pozostało 580 znaków

2008-02-12 14:38

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Witam!
A nie da się zrobić tak:

Screen.Cursors[1] := LoadCursor(DLL, 'CURSOR'); // załadowanie kursora z zasobów do tablicy
DBMemo.Cursor := 1; // wyświetlenie kursora na komponencie

i jeżeli to się uda, to tak trzeba będzie do wszystkich komponentów przypisać kursor.
Pozdrawiam!

Pozostało 580 znaków

2008-02-12 22:50

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0

Niestety, tak już też kombinowałem, efekt dalej taki sam :(

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0