klucz sprzetowy - maly problem

0

po kompilacji i probie wykrycia obecnosci klucza podkresla mi linijke

 write('LOCALHASP_ISHASP              : ');

wskazujac blad:

I/O Error 105

Co oznacza ten blad ?

0

A aplikacja jest konsolowa, czy nie? Jak nie, to wywal tego typu odwołania do konsoli i daj jakieś ShowMessage() w zamian.

0

105 File not open for output
Reported by write if a text file isn’t opened with Rewrite.

0
ShowMessage( write('LOCALHASP_ISHASP              : ');)

Tak ? nie kompiluje sie..

0
multicom napisał(a)
ShowMessage( write('LOCALHASP_ISHASP              : ');)

Tak ? nie kompiluje sie..
no jakoś mnie to nie dziwi. A jak się bierzesz za naprawę np. samochodu to bierzesz młotek i walisz gdzie popadnie licząc na to, że więcej uda Ci się naprawić niż zepsuć??

0
ShowMessage('LOCALHASP_ISHASP              : ')

Ale jesli masz wiecej tego typu odwolan do konsoli to proponuje na forme dac jakies Memo i pozniej po prostu zamiast WriteLn dawac:

Memo.Lines.Add('Jakis tam tekst');

A na przyslosc to zapoznaj sie jakims manualem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1