Zewnętrzny dll w pliku exe

0

Witam

Chciałbym wkompilować zewnętrzną bibliotekę dll do execa. Konkretnie chodzi mi o bibliotekę gds32.dll do podłączenia się z bazą danych. Czy są jakieś patenty na to? A może jakieś inne metody nie wymagające dodatkowych konfiguracji i plików niezbędnych do podłączenia się z bazą danych Firebird?

Z góry dzięki za podpowiedzi

pozdrawiam
Janusz

0

Dodaj dll do zasobów, np. przez ResHackera, potem przy pierwszym uruchomieniu zapisz z zasobów na dysk przy pomocy np. TResourceStream

0

Problem chyba tylko z tym że muszę go zapisać do katalogu do którego mogę nie mieć uprawnień. Wpadł mi do głowy pomysł żeby poszukać źródeł do biblioteki fbclient.dll i je jakoś podłączyć, ale obawiam się że napisane zostały w C

0
Hevi napisał(a)

Problem chyba tylko z tym że muszę go zapisać do katalogu do którego mogę nie mieć uprawnień. Wpadł mi do głowy pomysł żeby poszukać źródeł do biblioteki fbclient.dll i je jakoś podłączyć, ale obawiam się że napisane zostały w C

nom to problem... ew. możesz powiadomić o tym użytkownika i kazać mu gdzieś zapisać jeżeli nie masz uprawnien. - ale to taki sposób ostateczny :]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1