zamiana na wykres

0

Witam!! Mam pewnien problem, mianowicie nie wiem jak zamienic sposób wyświetlania danych. Przedstawiają mi sie one w postaci liczb (np. od -5 do +5), a chcĘ aby wyswietlał sie wykres (coś w stylu funkcji sinus). Poniżej część programu:

procedure TForm1.lstReadingClick(Sender: TObject);
begin

integer DFT(integer dir,integer m,Double *x1,Double *y1)
begin
   LongInt i,k;
   Double arg;
   Double cosarg,sinarg;
   Double *x2=0,*y2=0;

   x2 = malloc(m*SizeOf(Double));
   y2 = malloc(m*SizeOf(Double));
   if (x2 = 0  or  y2 = 0)
      result:= (FALSE);

   for (i=0;i<m;i++) begin 
      x2[i] = 0;
      y2[i] = 0;
      arg = - dir * 2.0 * 3.141592654 * (Double)i / (Double)m;
      for (k=0;k<m;k++) begin 
         cosarg = cos(k * arg);
         sinarg = sin(k * arg);
         x2[i] := x2[i] +  (x1[k] * cosarg - y1[k] * sinarg);
         y2[i] := y2[i] +  (x1[k] * sinarg + y1[k] * cosarg);
       end;


   (* Copy the data back *)
   if (dir = 1) begin 
      for (i=0;i<m;i++) begin 
         x1[i] = x2[i] / (Double)m;
         y1[i] = y2[i] / (Double)m;
       end;
    end; else begin 
      for (i=0;i<m;i++) begin 
         x1[i] = x2[i];
         y1[i] = y2[i];
       end;
    end;

   free(x2);
   free(y2);
   result:= (TRUE);
 end;
</delphi>
0

lol
w jakim jezyku to jest napisane?
z kad to wziales?

0

jest to w Delphi, a miałem to z biblioteką do karty pomiarowej

0

jak człowiek nawet nie wie w czym pisze (a raczej w czym jest napisany kod który od kogoś zrzyna :P ) to to już jest źle z nim :D
mnie to jakoś na C++ wygląda (a może to odmiana Delphi której nie znam jeszcze :D )

0

Może to język <font size="3">C</span>ELPHI ? [rotfl]

// P.S. Widziałem różne twory, ale ten jest wyczynowy. Patrzcie na to płynne przejście pomiędzy C i pascalem. Miodzio.

for (i=0;i<m;i++) begin

Ahh... [rotfl]

0

Jest tak napisane i działa, jak znacie odpowiedź na moje pytanie to pomóżcie, a jak nie to co wam do tego jak jest napisane?

0

Ale czy Ty nie rozumiesz że ten kod, który podałeś nie ma prawa się skompilować?
Zła SKŁADNIA [!!!] [!!!] [!!!]
Btw: Jak niektórzy ludzie potrafią być ciemni... Już sam nie wiem czy on tak myśli czy tylko sobie żartuje ;-P

0
krwawy_zniwiarz napisał(a)

Witam!! Mam pewnien problem, mianowicie nie wiem jak zamienic sposób wyświetlania danych. Przedstawiają mi sie one w postaci liczb (np. od -5 do +5), a chcĘ aby wyswietlał sie wykres (coś w stylu funkcji sinus)...

Z Twojego komentarza wynika, że udało Ci się ten program uruchomić. Możesz napisać, jak to zrobiłeś i w jakim programie? Bo w DELPHI to nie działa... Powiem więcej - to coś nie może działać pod Delphi, gdyż same deklaracje zmiennych są odmienne od tego, co wymaga składnia języka Delphi... To bardziej przypomina C++ :|

Pozdrawiam
RYGAR

0

Tak w ogóle ten koleś to chyba wymyślił nowy, właściwie wspaniały język :-)
Co za kompromis pomiędzy delphi i cpp ;) Może skończy się wreszcie ta święta wojna delphi vs cpp xD

0

dodajcie do perełek
i dodajcie tagi
CElphi++ XD

0

aby to uruchomic potrzebna jest karta pomiarowa Advantech PCI-1711 i biblioteki do tej karty, inaczej prog nie działa, zresztą jest to tylko fragment kodu programu. To trzeba w waszym przypadku na sucho robic.

0
krwawy_zniwiarz napisał(a)

aby to uruchomic potrzebna jest karta pomiarowa Advantech PCI-1711 i biblioteki do tej karty, inaczej prog nie działa, zresztą jest to tylko fragment kodu programu. To trzeba w waszym przypadku na sucho robic.

Czy do Ciebie nie dociera, że tego programu nie da się skompilować w żadnym z kompilatorów bo to jest jeden wielki błąd składniowy? [glowa]

0

jak u mnie chodzi

0

niezłe:-D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1