IB/FB events

0

Witam

Mam pytanie czy ktokolwiem ma jakiś pomysł żeby przechwycić event wysłany z pomocą POST EVENT z IB/FB ?

Założenia:

  • dostępne narzędzia Turbo Delphi Explorer (bez IBX, bez możliwości instalacji komponentów, Delphi 4 Standard (bez IBX, generalnie tylko BDE)
  • dodatkowe komponenty - jeśli jakieś to tylko darmowe i do komercyjnego wykorzystania

Może można to zrobić wyciągając jakąś funkcję z dll'ki firebirda ...

Z góry dziękuje i pozdrawiam

0

http://www.progdigy.com/modules.php?name=UIB
masz darmowe, ze źródłami więc sobie albo twórz dynamicznie albo zobacz jak to robią

0
Misiekd napisał(a)

http://www.progdigy.com/modules.php?name=UIB
masz darmowe, ze źródłami więc sobie albo twórz dynamicznie albo zobacz jak to robią

Dzięki
Pewnie idzie tam jakoś do tego dość, zerknę na to w domu, ale nie ma ktoś jakiegoś fragmentu kodu, jak wykorzystać funkcje isc_xxxxxxxxx z firebirda ? Jest tam pewna grupa funkcji (isc_wait_for_event(), isc_que_events() ..) które jak podejrzewam służą do tego celu, pytanie tylko jak się do tego zabrać. Czy trzeba się najpierw jakoś łączyć chcąc używać tych funkcji ....

Z góry dziękuję i pozdrawiam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1