[Komponent] Grid +Draw ? czy cos innego ?

0

Cześć,

mam problem z doborem komponentu...

Przygotowywuję się do napisania programu ... i mam problem z doborem komponentu w jakim będzie wyświetlany...

user image

Jakigo Grida czy coś podobnego użyc aby na nim umieścić informacje np.

  • numer
  • ilość np okien
  • ilość kontaktów
    itp ?
0

StirngGrid, DrawGrid, TreeView, ListBox, VirtualTreeView, PaintBox i na czym tylko chcesz. Ogólnie i tak będziesz musiał sam rysować więc na czym to już drugorzędna sprawa chociaż polecał bym VirtualTreeView

0

Znow sie pojawilem z problemem mecze juz StringGrida zrobilem pare rzeczy jaki mi sa potrzebne ale nie moge zrobic wlsnie laczesnie kolum tak jak np w excelu...

Czy ktos moze wie jak do tego sie zabrac lub robil to kiedys za pomoc bardzo dziekuje ;)
user image

Co do VirtualTreeView nie mam pojecia jak do tego komponentu sie zabrac .... niestety art na 4P jak widac nie dla mnie ;P

0

Witam !!
ja także potrzebuje takiego komponentu jak mitring.
Coś w stylu kalendarza w którym mógłbym umieścić 3 komponenty np. Tshape (kolorowe kwadraciki).
Czy ktoś wie jak do komórki stringgrida lub do virtualtreeview wstawić jakiś komponent np. Tshape ?? i czy można wstawić ich kilka ???</image>

0

Można jak napisał Misiekd VirtualTreeView ale ja poszedłem po coś innego ;)

W pracy używamy komponentów DevExpress i tam jest to czego szukałem :) dość drogie cacka ale warte zakupu ;)

0

A czy w ogóle użyłeś google aby obczaić TVirtualTreeView - ten komponent ma mnóstwo możliwości, trzeba się tylko nauczyć (wcześniej poczytać trochę). Po 3 godzinach lektury przykładów, demek powinieneś umieć go obsłużyć jak Ci się podoba. Poza tym - nie jest on aż tak skomplikowany - ma tylko specyficzny dostęp do elementów (zobacz PVirtualNode)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1