Jak zrobic by po zapytaniu aktywny był nbDelete z DBNavigat

0

Jak zrobić by po zapytaniu SQL był aktywny przycisk nbDelete z DBNavigator i można było usuwac z wybranym zapytaniem rekord?Bo po zapytaniu i po odczycie polecenia

Form6.DBNavigator3.BtnClick(nbDelete);

DBNavigator staje się nieaktywny i wyskakuje błąd że "Tablica jest tylko do odczytu". Proszę o pomoc. Używam w projekcie DataSource , DBGrid i Table, oraz bazę paradox 7.

0

Witam!

W DataSource użyj Query zamiast Table, to powinno pomóc.

0
walpuria napisał(a)

Witam!

W DataSource użyj Query zamiast Table, to powinno pomóc.

Tak ale wiem :) Chodzi tylko o to że ja używam Query i wtedy gdy go używam tabela właśnie staje się tylko do odczytu.Muszę go używać a innej opcji nie ma.Pomocy

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1