[delphi] Czyszczenie zawartości WebBrowser'a

0

Siema!
Mam takie coś:

  WebBrowser1.Navigate('about:blank');
  WebBrowser1.OleObject.Document.Write('ble');

Wyświetliłem sobie coś tam, lecz jak coś innego wyświetlić?
Nie moge znaleŹć sposobu aby wyczyścić zawartość WebBrowser'a.
Prosze o pomoc.

0

Innego, czyli? Sprecyzuj to trochę...

0
Coldpeer napisał(a)

Innego, czyli? Sprecyzuj to trochę...

Mam memo i w nim jakieś źrodło, jak naciskam button'a to żeby w WebBrowser był podgląd.
Moge zapisywać zawartość do pliku a później otwierać WebBrowser1.Navigate('plik.htm'); lecz tak nie moge.

Ten sposób działa tylko raz.

WebBrowser1.Navigate('about:blank');
WebBrowser1.OleObject.Document.Write(Main.Memo1.Text);
0

Już się z tym uporałem :-P
Problem pojawił się inny....
Jak zablokować aby WebBrowser nie ściągał niczego z internetu?
Np. jak w kodzie miałbym:

<img src="http:///asdasdasd">

To komponent zacznie mi ściągać zdjęcie z internetu.
Musi być to niezawodne, od ściągnięcia chociażby 1B z neta zależy moje życie :-)

0

Webbrowser1.Offline := True;

? już nie pamiętam, ale chyba było coś takiego.

0
quote napisał(a)

Już się z tym uporałem :-P
Problem pojawił się inny....
Jak zablokować aby WebBrowser nie ściągał niczego z internetu?
Np. jak w kodzie miałbym:

<img src="http:///asdasdasd">

To komponent zacznie mi ściągać zdjęcie z internetu.
Musi być to niezawodne, od ściągnięcia chociażby 1B z neta zależy moje życie :-)

Jezeli masz kod strony ktory wpisujesz w webbrowser (write) to nie pozostaje ci nic innego jak parsowac html i zmienic src obrazka w tagu.

0

Ten offline nie chodzi, tzw dalej sciaga jak głupi.
Jeśli chodzi o te prasowanie to nie wiem....
bo są różne ramki, obrazki, kij wie co.
Ale jeśli, to za co musiałbym łapać?
Bo jest tak:

<script src <img src <iframe src Jest coś jeszcze co może pobrać plik z neta oprócz "src"? Pomijając skrypty, z nimi się uporałem :-)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1