Wczytywanie do WebBrowsera

0

Witam. Przygotowałem sobie kod, który umożliwia na wybranie strony startowej. Problem pojawia się gdy chce uruchomić stronę której adres jest zapisany w pliku tekstowym. Jak to zrobić, żeby się załadował adres z pliku?

0

Poczytaj o obsłudze plików tekstowych ;P
Otwierasz plik, czytasz z niego adres do zmiennej, zamykasz plik, ustawiasz WebBrowserowi adres strony z Twojej zmiennej :P

0

najszybciej

uses classes;

procedure zaladujplik(filename : string; browser:twebbroswer);
var
s:tstrings;
begin
s:=tstringlist.create;
s.loadfromfile(filename);
broswer.navigate(s[0]); //to odczyta pierwsza linijke i zaladuje
s.free;
end;

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0