[Delphi] Stroik gitarowy

0

Witam. tak jak w temacie , chcialbym napisac stroik gitarowy, lecz nie na jakiej zasadzie program rozpoznawał by dzwięk z podłaczonego urządzenia (z jakiego komponentu skorzystac ). Prosze o pomoc.

0
Firun napisał(a)

lecz nie na jakiej zasadzie program rozpoznawał by dzwięk z podłaczonego urządzenia (z jakiego komponentu skorzystac ).

TRozpoznawaczDzwieku, jest na zakładce obok TWindows, TQuake, TOffice i TPhotoShop

wiesz, pisanie programów nie polega na klikaniu komponentów...

BTW poczytaj o FFT

0
Firun napisał(a)

(z jakiego komponentu skorzystac ).

lol, fajne myślenie :-/

0

Widzę ze MisiekD lubi sie mądrzyc. widac ze masz duża wiedze ale nic poza tym. czy mogłbym prosic jesxzcze o jakies wskazówki oprócz szbkiej transmisji Fouriera ?? jakis przekład na delphi ??

0

bo jak widzę takie pytania to mnie śmiech ogarnia
http://www.google.com/search?[...]i+fft&btnG=Szukaj&lr=

a jak już widzę, że komuś się nie chce w google dwóch słów wpisać to się zastanawiam czy w ogóle warto pomagać...

0
Firun napisał(a)

szbkiej transmisji Fouriera

OMG [rotfl]

Btw. jak już przy komponentach jesteśmy to OS też robi się z komponentów? TOS czy może bardziej konkretne - TA20, TPM, TV86Mode, TPaging... [rotfl]
kiedy dzieci\programiści-neo przestaną się zabierać za 'programowanie' a pozostali zrozumieją, że komponenty nie są istotą programowania... Delphi to dzieło szatana, delphi to zuuuooo :D

0

ZUO to pojęcie względne. Komponenty to dobra (nie bijcie :P) rzecz, ale umiejętnie wykorzystana. Boli mnie to, że ludzie zaczynający "programowanie", szukają komponentu który zrobi za nich wszystko... Co do pytania - poszukaj czegoś do przechwytywania dźwięku i sprawdzaj... E... Częstotliwość, czy inną wysokość (w każdym razie czy dźwięk to np. dźwięk struny E... itd.).

Ps. Pytanie brzmi tak jakby osoba szukała komponentu TGuitarTuner który kiedy wykryje gitarę przed komputerem wyświetli jaka struna została uderzona i jak trzeba ją nastroić.. :P

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0