Pobieranie danej bezposrednio z bazy.

Odpowiedz Nowy wątek
2007-02-12 10:28
Lukasz.PL
0

Witam :-)
Podczas sprawdzania danych, pobieram je z bazy MSSQL w taki sposob:

Edit1.text:=DBGrid1.DataSource.DataSet.FieldByName(DBGrid1.Columns[0].FieldName).AsString;

Potrzebny mi jest do tego DBGrid, czy dalo by sie pobrac dane bezposrednio z bazy i wkleic do Edita?

Pozostało 580 znaków

2007-02-12 10:59
Lukasz.PL
0

Juz znalazlem. Jednak mam pytanie, czy da sie baze przeszukiwac po stringu, np. po imieniu?
Mi caly czas blad wyskakuje.

Pozostało 580 znaków

2007-02-12 11:16
0

SQL


<span style="color: blue">"Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem."
s.p. Marco Pantani
</span>

Pozostało 580 znaków

2007-02-15 09:07
wojmysz
0

Tak, można bazy danych filtrować w dowolny sposób. O ile nadal interesuje cie ten temat napisz do mnie [email protected]

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0