zmiana daty z poziomu delphi

Odpowiedz Nowy wątek
2006-12-15 15:46
przemek21354
0

Mam takie pytanie. Czy da się zmienić datę systemową z poziomu delphi. Albo czy można jakoś przesłać do dosa z delphi jakąś komendę aby się wykonała bo wiem jak zmienić datę z poziomu dosa

dzięki za odp.

Pozostało 580 znaków

2006-12-15 15:51
0

DOS to nie konsola Windows!

Istnieje funkcja WINAPI: SetSystemTime. Do jej użycia użytkownik (czyli pośrednio aplikacja) potrzebuje przywileju SE_SYSTEMTIME_NAME.


<font color="red">Konto porzucone</span>

Dzięki wszystkim forumowiczom za lata wspólnych dyskusji; miłej zabawy w programowanie!
Sławomir 'Szczawik' Włodkowski

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0