Wątek przeniesiony 2015-04-11 21:20 z Java przez Koziołek.

zmiana daty

0

Witam
Pobieram z bazy danych daty poprzez querryselectorALL. Powstaje z tego to co widzi user. Teraz chcę napisać funkcję, która zmieni datę po załadowaniu strony.
Napisałem coś takiego ale średnio to działa. W zasadzie nie działa

function jdata() {
   
   
var date = document.querySelectorAll(".View8");
var year = date.getFullYear();

    
   var i;
    for (i = 0; i < date.length; i++) {
        if (year < 2010)
        { date[i].innerHTML="";}
     } }
0

wyglada ze nie rozumiesz co robisz, po pierwsze querySelectorAll nie pobiera nic z bazy danych, po drugie funkcja nie zmienia dat, po trzecie kod jest wyjety z kontekstu wiec tylko jasnowidz domysli sie co mozna z tym dalej zrobic.
tak wiec najlepsza rada na teraz - naucz sie podstaw java scriptu

0

Żle napisałem. Dane z bazy wyciągam inaczej a tutaj pobieram dane z wierszy już wyświetlonych na stronie. dane w view8 pobierają sie z bazy prawidłowo chodzi o zmianę ich na inną datę.

0

dlaczego nie robisz tego po stronie bazy danych lub web serwisu?

0

Tam są dane aktualizowane częściej i musiałbym za każdym razem poprawiać w bazie a tak małym scryptem miałbym na stałe to załatwione.

0

mam na mysli w zapytaniu sql lub kodzie php (czy co tam uzywasz)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1