Założenie MS SQL2005 w delphi

Odpowiedz Nowy wątek
2006-11-22 08:33
Tomuśśś
0

Jak założyć bazę danych MS SQL 2005 express w kodzie programu delphi? Probowalem skrypt umiescic z managera sql ale wyskakują mi dziwne komunikaty że takiej bazy nie ma ( i slusznie bo przeciez ja dopiero zakladam) prosze o pomoc

Pozostało 580 znaków

2006-11-22 13:48
Tomuśśś
0

ADOConnection - i wskazujemy serwer (bez wybierania zadnej bazy)
ADOCommand.CommandText:= 'CREATE DATABASE nazwa';
ADOCommand.execute;

i koniec roboty, nie trzeba zadnych parametrow ustawiac, az nie wierzylem ze to takie proste, szkoda ze mi zajelo to pol dnia ale coz przynajmniej teraz mam satysfakcje:/

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0